У цій випічці комфортно поєдналися солодощі полуниці та кислинка щавлю.

М'яке дріжджове тісто для бабусиних пиріжків із полуницею та щавлем замішується на молоці . З продуктів потрібно:

  • молоко (тепле) – 140 мл;
  • масло вершкове (розм'якшене) - 35 г;
  • яйце (дрібне) – 1 шт.;
  • мука - 280 г (2 склянки ємністю 200 мл) + для роботи з тестом;
  • дріжджі пресовані – 10 г або дріжджі сухі – 4 г;
  • цукор – 2 ч. ложки;
  • соль - 0,5 ч. ложки.

важливо!

  • Вершкове масло потрібно заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно розм'якшилося за кімнатної температури.

Отже, в глибоку миску всипаємо цукор, кришимо дріжджі, додаємо тепле молоко і 2 ст. ложки борошна. Перемішуємо ці продукти до однорідності та залишаємо опару у теплому місці на 15-20 хвилин.

В іншу глибоку миску потрібно просіяти борошно, що залишилося, всипати сіль, перемішати і додати підготовлену опару.

Далі додаємо яйце, перемішуємо та додаємо м'яке вершкове масло. Потрібно замісити м'яке ніжне тісто – вимішуйте його 7-10 хвилин. Накрийте і залиште тісто в теплому місці на 45-60 хвилин.

Тісто, що підійшло, ретельно обомніть методом додавання по колу. Знову його накрийте та приберіть у тепло ще на 30 хвилин для підйому.

Тим часом готуємо незвичайну начинку жжа пиріжків із щавлю та полуниці. До речі, щоб у пиріжки помістилося більше начинки, вдамося до маленької хитрості – щавель попередньо обробимо термічно.

Для начинки знадобиться 300 г щавля, 100 г полуниці та 200 г цукру.

Щавель потрібно перебрати, видалити стеблинки та нарізати тонкими смужками. Далі викладаємо його на суху сковороду і припускаємо на повільному вогні приблизно 5 хвилин, щоб щавель осел і зменшився в обсязі. Потім остудіть.

Тісто з цієї порції ділимо на 9 частин і кожну частину розкочуємо в круглий коржик. На середину коржика потрібно насипати порцію цукру (має вийти по 1 ст. ложці). Порцію начинки із щавлю добре віджимаємо і викладаємо на шар цукру, а зверху полуницю.

Краї тіста з'єднуємо над начинкою та ретельно защипуємо.

Пиріжки викладаємо на застеляний пергаментом або силіконовим килимком деко швом донизу. Накриваємо рушником і даємо відстоятись протягом 15-20 хвилин – заготовки повинні збільшитися в обсязі.

Ввімкніть духовку для розігріву до 180℃.

Через час відправте лист у розігріту духовку, випікайте пиріжки при температурі 180 градусів протягом 20-25 хвилин, до готовності.

Спечені пиріжки потрібно змастити олією, накрити і залишити на 5-10 хвилин.

Читайте також:

Чарівна насолода: рецепт картоплі спіральками, запеченої з ковбасою

Дуже швидко та апетитно: рецепт рибного пирога на кефірі, що робиться на сковорідці

Це просто чудово: рецепт намазки на хліб з крабових паличок, сиру та яєць