Погодьтеся, що в нашій країні оселедець люблять все, скрізь і в будь-якому вигляді - пряну або слабосолону. Незважаючи на безліч різноманітних рецептів салатів, рулетів і закусок з оселедцем, лише поєднання цієї риби з цибулею, оцтом і гірчицею вважається ідеальним.

Щоб приготувати мариноване оселедце з гірчицею потрібні такі продукти:

  • оселедець солона - 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста - 2-3 шт.;
  • гірчиця (соус) – 1,5-2 ч. ложки;
  • цукор – 1-2 ч. ложки;
  • оцет 6% – 1,5-2 ст. ложки;
  • олія рослинна - 2-3 ст. ложки;
  • вода – 0,25-0,5 склянки.

Отже, оселедець потрібно очистити від шкіри, відокремити філе від кісток і нарізати його тонкими шматочками.

Важливо! Ось як потрібно отримати філе з оселедця:

  • насамперед потрібно видалити голову, хвіст і кишки;
  • далі відрізаються всі плавці;
  • зніміть тонку шкірку з рибної тушки. Найзручніше підчепити її в районі спинного плавця і, акуратно потягнувши, зняти повністю;
  • видаляємо хребет, для цього просто потрібно відокремити по черзі від нього бічні частини риби;
  • якщо реберні кістки не пішли разом з хребтом, потрібно їх витягнути вручну, вони легко відокремлюються. Дрібні кісточки у спинній частині видалити складно, але це й не обов'язково, тому що маринад розчинить їх та зробить непомітними.

Змішуємо гірчицю та цукор. Додаємо оцет та олію.

Цибулю очистити та нарізати. Додати в маринад цибулю.

Влити воду, перемішати.

Перекласти в маринад шматочки оселедця. Перемішати. Залишити на 20-30 хвилин.

важливо!

  • Якщо любите більше прянощів, додайте на свій смак при маринуванні горошини перцю, гвоздику, лавровий лист.

Найкраще маринований оселедець з гірчицею поєднується з картоплею в будь-якому вигляді (відвареною, смаженою, запеченою).

Також оселедець можна подати з орошкою на обід у літній спекотний полудень.

Читайте також:

Вся сім'я буде в захваті: рецепт молодої капусти, запеченої в сметані та курячому бульйоні

Швидше несіть добавку: рецепт простого заливного пирога з рибними консервами та картоплею

Такі раніше продавали бабусі на станціях: рецепт пишних та соковитих домашніх біляшів.