Погодьтеся, що в нашій країні оселедець люблять все, скрізь і в будь-якому вигляді - пряну або слабосолону. Незважаючи на безліч різноманітних рецептів салатів, рулетів і закусок з оселедцем, лише поєднання цієї риби з цибулею, оцтом і гірчицею вважається ідеальним.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЩоб приготувати мариноване оселедце з гірчицею потрібні такі продукти:
- оселедець солона - 2 шт.;
- цибуля ріпчаста - 2-3 шт.;
- гірчиця (соус) – 1,5-2 ч. ложки;
- цукор – 1-2 ч. ложки;
- оцет 6% – 1,5-2 ст. ложки;
- олія рослинна - 2-3 ст. ложки;
- вода – 0,25-0,5 склянки.
Отже, оселедець потрібно очистити від шкіри, відокремити філе від кісток і нарізати його тонкими шматочками.
Важливо! Ось як потрібно отримати філе з оселедця:
- насамперед потрібно видалити голову, хвіст і кишки;
- далі відрізаються всі плавці;
- зніміть тонку шкірку з рибної тушки. Найзручніше підчепити її в районі спинного плавця і, акуратно потягнувши, зняти повністю;
- видаляємо хребет, для цього просто потрібно відокремити по черзі від нього бічні частини риби;
- якщо реберні кістки не пішли разом з хребтом, потрібно їх витягнути вручну, вони легко відокремлюються. Дрібні кісточки у спинній частині видалити складно, але це й не обов'язково, тому що маринад розчинить їх та зробить непомітними.
Змішуємо гірчицю та цукор. Додаємо оцет та олію.
Цибулю очистити та нарізати. Додати в маринад цибулю.
Влити воду, перемішати.
Перекласти в маринад шматочки оселедця. Перемішати. Залишити на 20-30 хвилин.
важливо!
- Якщо любите більше прянощів, додайте на свій смак при маринуванні горошини перцю, гвоздику, лавровий лист.
Найкраще маринований оселедець з гірчицею поєднується з картоплею в будь-якому вигляді (відвареною, смаженою, запеченою).
Також оселедець можна подати з орошкою на обід у літній спекотний полудень.
Читайте також:
Вся сім'я буде в захваті: рецепт молодої капусти, запеченої в сметані та курячому бульйоні
Швидше несіть добавку: рецепт простого заливного пирога з рибними консервами та картоплею
Такі раніше продавали бабусі на станціях: рецепт пишних та соковитих домашніх біляшів.