Сьогодні ми розповімо, як зробити швидку та ситну страву з кабачків, сиру та яєць. Це основні інгредієнти.

Що ж нам ще знадобиться для приготування запіканки з кабачків:

2 средних кабачка

2 яйця

100 гр твердого сиру (наприклад, чеддер або гауда)

1/4 чашки молока

1/4 чашки тертого пармезана

1/4 чашки сухих хлібних крихт

1 зубчик часнику, подрібнений

Сіль та перець за смаком

Рослинна олія для змащування форми

Інструкції з приготування запіканки з кабачками, сиром та яйцем:

Нагрійте духовку до 180 градусів за Цельсієм. Змастіть форму для запікання олією.

Кабачки вимийте та наріжте на тонкі круглі скибочки. Можна використовувати овочечистку або мандоліну, щоб отримати рівномірні скибочки.

У великій мисці змішайте яйця, молоко, тертий сир, пармезан, сухі крихти, подрібнений часник, сіль і перець. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти з'єдналися.

Покладіть один шар кабачків на дно форми для запікання. Потім налийте частину яєчної суміші поверх кабачків. Повторіть шари, доки не закінчаться кабачки та яєчна суміш. Переконайтеся, що верхній шар – це яєчна суміш.

Поставте форму в духовку розігріту і запікайте близько 25-30 хвилин, поки запіканка не стане золотистою і сітчастою.

Коли запіканка готова, вийміть її з духовки і дайте трохи охолонути перед подачею.

Подавайте запіканку гарячою як основна страва або салат за вашим вибором.

Смачного!

Читайте також:

Смак молодості: рецепт соковитого шашлику, який колись продавався на кожному пляжі

Чи буде вище за 50 гривень: експерт розповів про курс долара. До чого потрібно готуватися

Торкнеться кожного: в Україні підніматимуть тарифи на світ. Вже попередили