У духовці можна легко і просто приготувати оригінальну і ситну страву, маючи під рукою лише картопля і будь-яку ковбасу. І справді, картопля спіральками, запечена з ковбасою, прикрасить будь-який обід чи вечерю, надавши йому романтику пікніка. Так, просочена ковбасним жиром картопля зі смаком копченостей є своєрідним аналогом шашлику, всім сподобається.

Для того, щоб приготувати картоплю спіральками, запечену з ковбасою, потрібні такі продукти:

  • картопля – 600 г (3 шт.);
  • ковбаса копчена (з салом) – 200-250 г.

важливо!

  • Картопля має бути однаковою довжини та форми (для рівномірного запікання). Форма бульб – овальна, подовжена.

Отже, цілі нечищені картоплини ретельно миємо та нанизуємо на шпажки по довжині. Потім найскладніше – потрібно нарізати вже нанизані картоплини по спіралі з відстанню приблизно сантиметр. Як можна здогадатися, розріз має доходити до шпажки.

Злегка розтягуємо картоплини по шпажці та вставляємо у розрізи приготовлену ковбасу чи бекон. Майте на увазі спочатку з одного боку, а потім перевертаємо і те ж саме проробляємо з іншого боку.

Попередньо ковбасу нарізаємо кружальцями товщиною приблизно 0,5 см, а потім кружальця ковбаси розрізаємо навпіл.

Тепер укладаємо начинену ковбасою картоплю на лист, застелений пергаментом, і відправляємо приблизно на 40 хвилин в розігріту до 180 градусів духовку. Готовність можна визначити за м'якістю картоплі.