Єврейська кухня - це неймовірний світ розкішних та простих рецептів. На цей раз ми розповімо, як зробити пельмені за старовинним єврейським рецептом.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасправді, це не зовсім пельмені – ця страва називається "креплах". Деякі називають це "єврейські пельмені".
Отже, як приготувати справжні єврейські пельмені за старовинним рецептом.
Інгредієнти для приготування єврейських пельменів:
2 чашки борошна
2 яйця
1/2 чашки води
1/2 чайної ложки солі
Начинка на вибір (наприклад, фарш з яловичини або картопляне пюре)
Інструкції з приготування єврейських пельменів:
У великій мисці змішайте борошно та сіль. Зробіть поглиблення у центрі.
Збийте яйця і додайте в поглиблення. Поступово додайте воду і повільно змішуйте з борошном, щоб утворилося тісто.
Перенесіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте протягом 5-7 хвилин, поки воно стане м'яким і еластичним. Якщо тісто занадто липке, додайте трохи борошна.
Розділіть тісто на дві частини та накрийте його рушником. Залиште відпочивати протягом 30 хвилин.
Розкачайте кожну частину тесту на тонкий прямокутник, використовуючи трохи борошна, щоб запобігти прилипанню.
Виріжте прямокутники тіста розміром приблизно 5x5 сантиметрів. На кожен прямокутник покладіть невелику кількість начинки.
Складіть прямокутник навпіл і щільно стискайте краї, щоб добре злиплися. Переконайтеся, що кріпки щільно закриті, щоб начинка не витікала під час варіння.
Повторіть процес з тестом і начинкою, що залишився.
Принесіть велику каструлю із підсоленою водою до кипіння. Покладіть кріпки в киплячу воду і варіть їх близько 8-10 хвилин, поки вони не піднімуться на поверхню.
За допомогою шумівки акуратно вийміть кріпки з каструлі і покладіть на тарілку. Подавайте їх гарячими зі сметаною, олією чи соусом на ваш смак.
Читайте також:
Весь урожай огірків буде гірким: що не можна садити поряд з ними .
Усі плутають з рибною ікрою: рецепт млинців з манкою та кількою в томаті. Ви здивуєтеся смаку
Тепер усі платитимуть однаково: яким буде тариф на електрику. Названа цифра
"