Цілий рік ми з вами маємо можливість купити в магазині або на ринку свіжу капусту, як стару, так і молоду. А якщо є капуста – будуть борщі, а також голубці.

Для того, щоб приготувати карпатські голубці з дерунами та грибами, знадобляться такі продукти:

  • капуста білокачанна - 1 середній качан;
  • картопля 1 кг;
  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;
  • гриби білі свіжі чи морозиві – 300 г (можна взяти і сухі);
  • гриби білі сухі – 30 г;
  • томатний соус – 3 ст. ложки чи томатна паста – 2 ст. ложки;
  • паприка солодка до смаку;
  • сіль за смаком;
  • чорний мелений перець за смаком;
  • масло рослинне.

Насамперед для голубців готується капуста. Необхідно взяти качан капусти, вирізати качан і відварити його в підсоленій воді 10-15 хв. Розібрати на листя, зрізати потовщення.

Сухі гриби замочити у теплій воді (0,5 л).

Для приготування грибної начинки для карпатських голубців потрібно дрібно порізати гриби і обсмажити на 1 ст. ложці рослинної олії з цибулею, яку попередньо потрібно дрібно порізати. Посолити та поперчити.

Для приготування драників потрібно очистити і натерти картоплю і 2 цибулини. Посолити та поперчити. Далі картопляну масу столовою ложкою викладаємо на розігріту олію і смажимо драники з двох боків. Готові драники викласти на тарілку.

На кожен драник потрібно покласти чайну ложку грибної начинки. Капустяний лист скрутити кульочком і вкласти в нього драник з начинкою. Верхню частину "кульочка" заправляємо всередину.

Укладаємо голубці з грибною начинкою в сотейники, перекладаючи їх сухими замоченими грибами. Кожен шар трохи солимо і посипаємо паприкою.

важливо!

  • З паприкою обережнішою, вона тільки вважається солодкою, насправді пече здорово.

Голубці з грибами заливаємо водою, де замочувалися гриби. Ставимо каструлі в духовку на 1:00 при температурі 180 градусів. Потім зменшуємо температуру до 160 градусів і гасимо пісні голубці ще 20 хвилин. Якщо для приготування голубців використовувалася молода капуста, загальний час гасіння зменшуємо наполовину.

На заключному етапі потрібно приготувати соус для голубців із драниками та грибами. Для цього розбавляємо томатний соус чи томатну пасту водою (до 1 склянки). За бажання можна приготувати грибний соус із сухих грибів.

Заливаємо голубці з драниками та грибами приготованим соусом і "томимо" ще 10-15 хвилин у духовці.

Читайте також:

Такі так, це насолода: єврейський рецепт картопляного пирога зі смаженою цибулею

Будете клацати як насіння: рецепт крабових паличок, обсмажених у яйці та сухарях

Ситно та з сюрпризом: рецепт пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси