Мало хто знає, але оладки на кефірі, як і млинці, можуть бути не лише смачним домашнім десертом. Так, пишні та повітряні оладки можна приготувати і на закуску, додавши в тісто м'ясну складову. Такі оладки доречно брати із собою на природу, на роботу, а ще можна подавати замість хліба до бульйону.

Для приготування пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси потрібні такі продукти:

  • борошно пшеничне – 100 г;
  • кефір - 125 мл;
  • яйце 1 шт;
  • цукор одна щіпка;
  • сіль одна щіпка;
  • сода - ½ ч. ложки;
  • олія рослинна (для смаження) – 2-3 ст. ложки.

Для начинки потрібно взяти 150 г вареної ковбаси та 80 г плавленого сиру.

важливо!

  • Кефір для приготування млинців із начинкою із сиру та ковбаси підійде будь-якої жирності. Ось тільки слід пам'ятати, що він повинен бути кімнатної температури і якщо кефір буде жирним, то потрібно буде покласти трохи менше борошна.

Отже, кефір виливаємо в глибоку миску, туди вбиваємо яйце і злегка збиваємо суміш віночком. Далі в миску просіюємо борошно та соду, додаємо цукор та сіль. Добре перемішуємо - у тесті не повинно бути грудочок.

Залишаємо тісто для оладок на 15 хвилин.

Ковбасу тонко нарізаємо кружальцями, сир – невеликими скибочками.

На кожен кружок ковбаси кладемо два шматочки сиру і накриваємо другим кружальцем ковбаси. У результаті виходять деякі "ковбасні бутерброди".

У сковороді розігріваємо олію. Виливаємо по 1 столовій ложці тіста і даємо зовсім трохи схопитися. Викладаємо зверху на кожен кружечок тіста по "ковбасному бутерброді". Смажимо конструкцію, що вийшла, на мінімальному вогні приблизно 3 хвилини.

Потім виливаємо поверх ковбаси ще трохи тіста, щоб воно покрило краї ковбаси.

Перевертаємо оладки з ковбасою та сиром і смажимо ще 2-3 хвилини.

Читайте також:

Зачепить мільйони українців: змінюються терміни виплати пенсій. Будьте готові

Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: в Україні дорожчатиме цибуля

Дорожче за червону ікру: які зараз ціни на черешню. Тепер цю ягоду дозволить собі не кожен