Мало хто знає, але оладки на кефірі, як і млинці, можуть бути не лише смачним домашнім десертом. Так, пишні та повітряні оладки можна приготувати і на закуску, додавши в тісто м'ясну складову. Такі оладки доречно брати із собою на природу, на роботу, а ще можна подавати замість хліба до бульйону.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування пишних млинців з начинкою із сиру та ковбаси потрібні такі продукти:
- борошно пшеничне – 100 г;
- кефір - 125 мл;
- яйце 1 шт;
- цукор одна щіпка;
- сіль одна щіпка;
- сода - ½ ч. ложки;
- олія рослинна (для смаження) – 2-3 ст. ложки.
Для начинки потрібно взяти 150 г вареної ковбаси та 80 г плавленого сиру.
важливо!
- Кефір для приготування млинців із начинкою із сиру та ковбаси підійде будь-якої жирності. Ось тільки слід пам'ятати, що він повинен бути кімнатної температури і якщо кефір буде жирним, то потрібно буде покласти трохи менше борошна.
Отже, кефір виливаємо в глибоку миску, туди вбиваємо яйце і злегка збиваємо суміш віночком. Далі в миску просіюємо борошно та соду, додаємо цукор та сіль. Добре перемішуємо - у тесті не повинно бути грудочок.
Залишаємо тісто для оладок на 15 хвилин.
Ковбасу тонко нарізаємо кружальцями, сир – невеликими скибочками.
На кожен кружок ковбаси кладемо два шматочки сиру і накриваємо другим кружальцем ковбаси. У результаті виходять деякі "ковбасні бутерброди".
У сковороді розігріваємо олію. Виливаємо по 1 столовій ложці тіста і даємо зовсім трохи схопитися. Викладаємо зверху на кожен кружечок тіста по "ковбасному бутерброді". Смажимо конструкцію, що вийшла, на мінімальному вогні приблизно 3 хвилини.
Перевертаємо оладки з ковбасою та сиром і смажимо ще 2-3 хвилини.
Читайте також:
Зачепить мільйони українців: змінюються терміни виплати пенсій. Будьте готові
Краще зробити запаси, щоб потім не шкодувати: в Україні дорожчатиме цибуля
Дорожче за червону ікру: які зараз ціни на черешню. Тепер цю ягоду дозволить собі не кожен