Будь-яке м'ясо, яке готують господині вдома, завжди є найголовнішим блюдом на святковому столі та у повсякденному раціоні. Однак м'ясо вимагає особливого приготування, особливих рецептів, спецій та добавок. І сьогодні ми розповімо про страву за рецептом свинини, запеченою у рукаві з яблучним соком.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДокладніше про те, як приготувати страву за рецептом свинини, запеченої в рукаві з яблучним соком, читайте у нашому матеріалі.
Для приготування страви за рецептом свинини, запеченої в рукаві з яблучним соком, нам знадобиться:
- свинячий окіст 1.5 кг
- яблучний сік без м'якоті 200 мл
- гірчиця їдальня (з гіркою) 4 ч. л.
- гірчиця зерниста (з гіркою) 4 ч. л.
- італійські трави 0,5 ч.л.
- перець чорний мелений 0.3 ч.л.
- сіль
Спосіб приготування страви за рецептом свинини, запеченої в рукаві з яблучним соком:
1. Надрізаємо окіст свинини в товстих місцях і розкладаємо на робочій поверхні формуючи більш тонкий і однаковою товщиною м'ясний лист.
2. Укутуємо м'ясо плівкою та акуратно відбиваємо його молотком.
3. Посолити та поперчити м'ясо, посипати будь-якими сухими травами на свій смак.
4. Викласти на м'ясо половину вказаної кількості гірчиці і добре розподілити її по верхній поверхні м'яса.
5. Нарізати зубчики часнику на кілька частин і викласти на м'ясо.
6. Обережно згорнути м'ясо у формі рулету, кінці можна трохи розрізати, щоб рулет вийшов більш рівним.
7. Розділіть гірчицю, що залишилася, на кілька частин і натріть ними рулет з усіх боків.
8. Наріжте довгу нитку та обв'яжіть рулет у кількох місцях поперек і вздовж, щоб під час запікання рулет не розповзся.
9. Підготуйте рукав для запікання, повісивши на гачок або закріпивши один кінець на стіну печі.
10. Покладіть рулет у рукав і влийте у його внутрішню порожнину трохи яблучного соку.
11. Щільно закріпіть рукав з другого боку і покладіть рулет на деко.
12. За допомогою зубочистки зробіть кілька проколів зверху рулету.
13. Запікайте рулет у заздалегідь розігрітій до 220°С духовці рівно 1 годину.
14. Після того, як рулет запікся менше ніж за годину, дістаньте його з духовки та зріжте верхню частину рукава.
15. Полив рулет соком, що утворився знизу, поверніть рулет в духовку і готуйте 5-7 хвилин, поки рулет не набуде легкого золотистого кольору.
16. Обережно зріжте та видаліть з готового рулету нитки.
Готова свинина, запечена в рукаві з яблучним соком, чудово підійде для подачі як гарячою стравою з гарніром з овочів, так і холодною закускою. Свинина, запечена в рукаві з яблучним соком – смачна та ситна страва прикрасить будь-який стіл та порадує всіх гостей.
Читайте також:
Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню
Недаремно його називають "Зворушливий": рецепт салату з курячих стегенець і крабових паличок
Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені