Будь-яке м'ясо, яке готують господині вдома, завжди є найголовнішим блюдом на святковому столі та у повсякденному раціоні. Однак м'ясо вимагає особливого приготування, особливих рецептів, спецій та добавок. І сьогодні ми розповімо про страву за рецептом свинини, запеченою у рукаві з яблучним соком.

Докладніше про те, як приготувати страву за рецептом свинини, запеченої в рукаві з яблучним соком, читайте у нашому матеріалі.

Для приготування страви за рецептом свинини, запеченої в рукаві з яблучним соком, нам знадобиться:

  • свинячий окіст 1.5 кг
  • яблучний сік без м'якоті 200 мл
  • гірчиця їдальня (з гіркою) 4 ч. л.
  • гірчиця зерниста (з гіркою) 4 ч. л.
  • італійські трави 0,5 ч.л.
  • перець чорний мелений 0.3 ч.л.
  • сіль

Спосіб приготування страви за рецептом свинини, запеченої в рукаві з яблучним соком:

1. Надрізаємо окіст свинини в товстих місцях і розкладаємо на робочій поверхні формуючи більш тонкий і однаковою товщиною м'ясний лист.

2. Укутуємо м'ясо плівкою та акуратно відбиваємо його молотком.

3. Посолити та поперчити м'ясо, посипати будь-якими сухими травами на свій смак.

4. Викласти на м'ясо половину вказаної кількості гірчиці і добре розподілити її по верхній поверхні м'яса.

5. Нарізати зубчики часнику на кілька частин і викласти на м'ясо.

6. Обережно згорнути м'ясо у формі рулету, кінці можна трохи розрізати, щоб рулет вийшов більш рівним.

7. Розділіть гірчицю, що залишилася, на кілька частин і натріть ними рулет з усіх боків.

8. Наріжте довгу нитку та обв'яжіть рулет у кількох місцях поперек і вздовж, щоб під час запікання рулет не розповзся.

9. Підготуйте рукав для запікання, повісивши на гачок або закріпивши один кінець на стіну печі.

10. Покладіть рулет у рукав і влийте у його внутрішню порожнину трохи яблучного соку.

11. Щільно закріпіть рукав з другого боку і покладіть рулет на деко.

12. За допомогою зубочистки зробіть кілька проколів зверху рулету.

13. Запікайте рулет у заздалегідь розігрітій до 220°С духовці рівно 1 годину.

14. Після того, як рулет запікся менше ніж за годину, дістаньте його з духовки та зріжте верхню частину рукава.

15. Полив рулет соком, що утворився знизу, поверніть рулет в духовку і готуйте 5-7 хвилин, поки рулет не набуде легкого золотистого кольору.

16. Обережно зріжте та видаліть з готового рулету нитки.

Готова свинина, запечена в рукаві з яблучним соком, чудово підійде для подачі як гарячою стравою з гарніром з овочів, так і холодною закускою. Свинина, запечена в рукаві з яблучним соком – смачна та ситна страва прикрасить будь-який стіл та порадує всіх гостей.

Читайте також:

Швидка закуска, яка вас здивує: рецепт паштету з насіння, гірчиці та паприки із зеленню

Недаремно його називають "Зворушливий": рецепт салату з курячих стегенець і крабових паличок

Чоловіки з'їдають відразу по дві порції: рецепт запіканки з гречки, сиру та зелені