Дізнайтеся, як зробити легку паску на йогурті. Легка у приготуванні - ідеальна до смаку!

Продукти (приблизно виходить 3 паски вагою по 300 гр):

  • вода - 200 мл;
  • цукор – 130 г;
  • дріжджі сухі – 10 г;
  • цедра лимона - 1 ст.л.;
  • йогурт (без добавок) - 130 г;
  • яйце куряче (жовток) – 2 шт;
  • масло вершкове - 50 г;
  • сіль - щіпка;
  • ванілін - на кінчику ножа;
  • борошно пшеничне – 600 г;
  • родзинки - 80 р.

важливо!

  • Усі інгредієнти для італійської великодньої паски повинні бути кімнатної температури.

Отже, насамперед розводимо дріжджі та цукор у теплій воді. Суміш потрібно залишити на 10 хвилин, щоб дріжджі заробили.

Тим часом знімаємо цедру із лимона.

До дріжджів додаємо жовтки, цедру, ванілін, м'яку олію, йогурт та сіль. Починати збивати потрібно на невисокій швидкості, поступово по ложці додаючи борошно.

Тісто має вийти м'яке та ніжне, трохи слабше за консистенцією, ніж на звичайні пироги чи хліб.

Закриваємо чашу плівкою і залишаємо в теплому місці до збільшення обсягом.

Родзинки потрібно обваляти в муці і струсити надлишки. Коли тісто "підійде", родзинки втручаємося в тісто.

Далі потрібно розділити тісто на три частини (якщо форми великі), скачати в кулі і викласти у форму - тісто повинно займати 1/3 форми.

Накриваємо форми рушником і залишаємо до підйому.

Потім поміщаємо в духовку за температури 150-180 градусів. Випікаємо до готовності 25-40 хвилин. На готовність паску можна перевірити за допомогою дерев'яної шпажки чи зубочистки. Протикаємо шпажкою паску, а потім її виймаємо. Якщо шпажка суха, без мокрих крихт, значить паска готова.

Читайте також:

Так робили за старих часів: забутий рецепт найніжнішого великодні творожно-морквяної паски

Готуємось до перемоги: у Львові створили Тризуб із тисячі великодніх пасок. Відео

Розкрито секрет "олександрійського тіста" для Паски. Рецепт

Неїстівне місиво: Оля Полякова розлютила мережу своїм паском. Не показуйте бабусям