Ця паска для любителів трохи вологої випічки, дуже ароматна, солодка і смачна, з приємним жовтеньким м'якушем.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти (на 3 порції):
- борошно – 200 г;
- сир - 180 г;
- морква – 160 г;
- яйця – 3 шт.
- масло вершкове - 50 г;
- цукор – 100 г;
- сода – 1 ч. ложка;
- сік лимонний – 1 ст. ложка;
- соль - 0,5 ч. ложки;
- ванілін – 1 пакетик;
- цукрова пудра (для глазурі) – 2 ст. ложки;
- драже "Морські камені" або кондитерська посипка (для прикраси).
Вершкове масло потрібно розтопити (у мікрохвильовій печі протягом приблизно 1 хвилини при максимальній потужності).
Моркву чистимо і натираємо на дрібній тертці.
Відокремимо один яєчний білок від жовтка. Залишимо білок для приготування глазурі. В окремій мисці з'єднаємо 2 яйця та 1 жовток.
У глибоку миску викладаємо сир і додає сіль із цукром. За допомогою звичайної вилки потрібно добре розім'яти сир.
Яйця добре збиваємо віночком і додаємо їх до сиру. Перемішаємо.
Додамо розтоплене вершкове масло. Знову перемішаємо.
Тепер додамо ванілін.
Додайте просіяне борошно.
Перемішаємо сирне тісто.
Тепер викладемо в тісто натерту моркву.
І знову перемішаємо морквяно-сирне тісто.
Формочки для пасок (діаметром 9 см) змастимо будь-яким маслом або викладемо дно і боки пергаментним папером.
Тісто викладемо у формочки, заповнюючи їх трохи більше ніж наполовину.
Відправимо морквяно-сирні паски в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно на 25-30 хвилин.
Готовність паски перевіримо дерев'яною шпажкою (вона має бути сухою). Залишимо сирні паски остигати.
Приготуємо глазур для пасок. Зіб'ємо міксером яєчний білок протягом 20 секунд.
До збитого білка додамо цукрову пудру і збиваємо білкову глазур протягом 2 хвилин.
Охолілі паски змастимо білковою глазур'ю.
Прикрашаємо різнокольоровими цукерками-драже або кондитерською посипкою.
Читайте також:
У Кремлі вже заговорили про Великоднє перемир'я. Що вони готують
Готуємось до перемоги: у Львові створили Тризуб із тисячі великодніх пасок. Відео
Чи буде вихідний день на Великдень і коли починаємо святкувати
Олія, фарш, курка та ковбаса: АТБ здивував цінами перед Великоднем
Забутий рецепт справжньої української паски. Так робили за часів козаків