Український фуд-блогер поділилася ностальгічним та поживним рецептом манзарі — м'яких смажених пиріжків із пухнастим тестом та кремовою сирною начинкою.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСекрет їхньої неперевершеної ніжності? Використання теплого картопляного відвару у тісті.
Що вам знадобиться (компоненти тесту):
Універсальне борошно - 750 г
Залишена вода від вареної картоплі - 375 г
1 яйце
Цукор - півтори столові ложки
Сіль - півтори чайні ложки
Сухі дріжджі - 10 г
Нейтральна олія (наприклад, соняшникова) - 60 мл
Суміш для начинки:
Свіжий сир - 500 г
Жменя дрібно нарізаної зеленої цибулі
Кріп (за смаком)
Сіль - для приправи
1 яйце - для зв'язування
Спосіб приготування:
У мисці для змішування змішайте інгредієнти для тесту та вимісіть до однорідної та пружної консистенції. Накрийте та дайте тесту піднятися у теплому місці приблизно на 90 хвилин.
Поки воно піднімається, приготуйте начинку, змішавши сир з травами, рубаною цибулею, сіллю та яйцем до кремоподібної консистенції та однорідної консистенції.
Коли тісто збільшиться вдвічі, розділіть його на частини, розплющіть кожну та викладіть начинку. Складіть та защипніть краї.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії та акуратно обсмажте пиріжки на слабкому вогні до золотистого кольору з обох боків.
Ці смажені на сковороді пиріжки золотаві зовні, м'які всередині та ситні із пряним сиром. Подавайте теплими - ідеально зі сметаною або як полуденний тонізуючий напій.
Нагадаємо, секрет пишних та смачних вареників: додайте це до борошна для ідеального тіста, рецепт
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати корисний домашній плавлений сир: простий рецепт смакоти, яку ніде не купити
Як повідомляв «hyser», забудьте про "Олів'є" та "Крабов'я": революційний рецепт нового салату – замініть крабові палички цим