Український фуд-блогер поділилася ностальгічним та поживним рецептом манзарі — м'яких смажених пиріжків із пухнастим тестом та кремовою сирною начинкою.

Секрет їхньої неперевершеної ніжності? Використання теплого картопляного відвару у тісті.

Що вам знадобиться (компоненти тесту):

Універсальне борошно - 750 г

Залишена вода від вареної картоплі - 375 г

1 яйце

Цукор - півтори столові ложки

Сіль - півтори чайні ложки

Сухі дріжджі - 10 г

Нейтральна олія (наприклад, соняшникова) - 60 мл

Суміш для начинки:

Свіжий сир - 500 г

Жменя дрібно нарізаної зеленої цибулі

Кріп (за смаком)

Сіль - для приправи

1 яйце - для зв'язування

Спосіб приготування:

У мисці для змішування змішайте інгредієнти для тесту та вимісіть до однорідної та пружної консистенції. Накрийте та дайте тесту піднятися у теплому місці приблизно на 90 хвилин.

Поки воно піднімається, приготуйте начинку, змішавши сир з травами, рубаною цибулею, сіллю та яйцем до кремоподібної консистенції та однорідної консистенції.

Коли тісто збільшиться вдвічі, розділіть його на частини, розплющіть кожну та викладіть начинку. Складіть та защипніть краї.

Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії та акуратно обсмажте пиріжки на слабкому вогні до золотистого кольору з обох боків.

Ці смажені на сковороді пиріжки золотаві зовні, м'які всередині та ситні із пряним сиром. Подавайте теплими - ідеально зі сметаною або як полуденний тонізуючий напій.

Нагадаємо, секрет пишних та смачних вареників: додайте це до борошна для ідеального тіста, рецепт

Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати корисний домашній плавлений сир: простий рецепт смакоти, яку ніде не купити

Як повідомляв «hyser», забудьте про "Олів'є" та "Крабов'я": революційний рецепт нового салату – замініть крабові палички цим