Український шеф-кухар Євген Клопотенко представив здоровішу альтернативу традиційному салату з крабових паличок, використовуючи філе хека.

Цей варіант виключає необхідність у майонезі, пропонуючи легшу, свіжішу версію страви, зберігаючи при цьому її класичну привабливість. Домашні крабові палички приправлені цитрусовим соком та олією, що відповідає принципам здорового харчування та зберігає чудовий смак.

Інгредієнти:

200 г філе хека.

30 г вершків.

30 г сиру фета.

1 яєчний білок.

1 помідор.

Чверть кримської цибулі.

Півтори ст. л. консервованої кукурудзи.

Свіжий буряковий сік.

2 ст. л. рослинної олії.

2-3 гілочки петрушки.

Сіль та перець за смаком.

Крабовий салат
Крабовий салат

Інструкції з приготування:

Для початку наріжте філе хека великими шматками і змішайте з вершками.

Збийте яєчний білок на пишну піну і змішайте його з рибною сумішшю.

Змішайте до однорідної маси, потім приправте сіллю.

Загорніть суміш у харчову плівку, зав'яжіть кінці та варіть у воді близько 10 хвилин, щоб вийшла рибна «ковбаска».

У мисці змішайте нарізані помідори, петрушку, консервовану кукурудзу, цибулю, сир фета і трохи соку лайма або лимона, щоб надати свіжий присмак.

Після того, як рибна ковбаска охолоне, підфарбуйте її буряковим соком для привабливого вигляду, потім розкришіть на дрібні шматочки.

Додайте розфарбовану рибу салатну суміш.

Ось і все, заправте салат рослинною олією, добре перемішайте і відрегулюйте приправи сіллю та перцем до смаку.

Ця оновлена ​​версія класичного салату з крабових паличок є кориснішим домашнім варіантом, в якому майонез замінений свіжими інгредієнтами.

Нагадаємо, найкращі вареники у вашому житті: рецепт ідеального тіста від наших бабусь

Раніше «hyser» повідомляв, ніжні рубані котлети з печінки: смачний рецепт, який благатимуть розкрити

Як повідомляв «hyser», смак дитинства їх 90-х: забутий рецепт пісочного печива – дуже смачно, просто та дешево