Якщо ви втомилися від покупного печива і хочете чогось, що нагадує ностальгійні домашні ласощі, спробуйте приготувати це неймовірне пісочне печиво.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЙого виділяє дивовижний інгредієнт – смалець. Відоме своєю здатністю створювати ніжну текстуру, що тане в роті, він надасть вашому печінці ідеальний баланс крихкості і м'якості, зробивши його воістину незабутнім.
Відомий український шеф-кухар Євген Клопотенко поділився своїм особистим рецептом цих розсипчастих делікатесів, які були популярними ласощами у 90-х роках.
Інгредієнти:
2 яйця.
270 г борошна загального призначення.
130 г смальцю.
1 ч. л. розпушувача.
1 ч. л. ванільного цукру.
3 ст. л. цукру (для тіста).
1 ст. л. цукру (для посипання).
Дрібка солі (якщо використовуєте несолоний смалець).
Інструкції з приготування:
У великій мисці змішайте борошно, цукрову пудру, ванільний цукор, розпушувач і дрібку солі. Потім додайте смалець та яйця і перемішуйте, поки не вийде гладке тісто.
Залишіть тісто відпочити у холодильнику на 15–20 хвилин, щоб з ним було легше працювати.
Після охолодження розкотіть тісто між двома аркушами пергаментного паперу до товщини близько 5-8 мм.
Виріжте з нього бажані форми за допомогою форм для печива або простої склянки, потім розкладіть їх на деко, застеляному пергаментним папером.
Після цього посипте зверху кожного печива невеликою кількістю цукру, перш ніж випікати їх у попередньо розігрітій до 180 °C духовці протягом 15-20 хвилин або поки вони не стануть злегка золотистими та ароматними.
Ці пісочні печива - ідеальний баланс легкості та хрускоту, а їх прості корисні інгредієнти роблять їх легкою випічкою, яка може змагатися з будь-якою покупною версією.
Нагадаємо, як приготувати соковите та смачне м'ясне кермо в духовці: рецепт у секретному маринаді
Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати смачне картопляне пюре: рецепт, який приховують у ресторанах
Як повідомляв «hyser», секрет "трійці" від наших бабусь: рецепт ідеального тіста для вареників та пельменів