Багато домашніх кухарів купують свинячу рульку для холодця або пікантного рулету, але запікання може дати неймовірно ніжну та соковиту страву.

Секрет криється в маринаді, який посилює глибину смаку м'яса і забезпечує текстуру, що тане в роті.

Інгредієнти:

Свиняча рулька - 1-1,5 кг.

Соєвий соус - 10 ст. л.

Кетчуп — 3 ст. л.

Цукор — 1 ч.л. л.

Гірчиця - 2 ст. л.

Зубчики часнику – 6-8 шт., подрібнені.

Хмелі-сунелі (грузинська суміш спецій) - 1 ч. л.

Чорний перець – 1 ч. л.

Сушений часник – 1 ч. л.

Копченая паприка — 1 ст. л.

Рукав для запікання.

Інструкції:

Соковита рулька в духовці
Соковита рулька в духовці

Для початку ретельно промийте свинячу рульку під холодною водою і промокніть паперовими рушниками. Гострим ножем зробіть на шкірі надрізи у вигляді ромба або квадрата.

У мисці змішайте всі спеції, соєвий соус, кетчуп, гірчицю та цукор. Добре перемішайте.

Рівномірно покрийте м'ясо маринадом, втираючи його в кожен надріз. Помістіть рульку в рукав для запікання разом із рештою маринаду.

Залиште м'ясо маринуватися за кімнатної температури протягом 3-4 годин, періодично перевертаючи його, щоб забезпечити рівномірне приправлення.

Потім розігрійте духовку до 180 °C і запікайте рульку в рукаві протягом 1,5 годин до повної готовності.

Ось і все, вийміть рульку з пакета для запікання і полийте її ароматними соками, які утворилися під час запікання. Подавайте її гарячою та насолоджуйтеся її насиченим ароматом і ніжністю.

Нагадаємо, як приготувати смачний цибульний суп по-французьки: простий і дешевий рецепт

Раніше «hyser» повідомляв, як приготувати смачне картопляне пюре: рецепт, який приховують у ресторанах

Як повідомляв «hyser», секрет "трійці" від наших бабусь: рецепт ідеального тіста для вареників та пельменів