Картопля – це завжди затишок, тепло та спогади про домашні обіди. Але що, якщо перетворити його на щось особливе?

Глазована картопля – це поєднання ніжності всередині, карамельної скоринки зовні та насиченого смаку, який буквально вибухає мовою. Усього кілька простих кроків – і перед вами ідеальний гарнір чи самостійна страва, яка підкорить серця та шлунки.

Картопля в глазурі, кадр з відео
Картопля в глазурі, кадр з відео

Що знадобиться:

  • 450 г дрібної молодої картоплі
  • 3 ст. л. соєвого соусу
  • 3 ст. л. меду
  • 1 зубчик чеснока
  • Рослинна олія
  • Кунжут та зелена цибуля – для фінального акценту

Як готувати:

  1. Підготовка. Картопля добре промийте, обсушіть і наріжте на половинки або четвертинки, якщо бульби більші.

  2. Обсмаження. Розігрійте олію у сковороді. Викладіть картоплю в один шар і смажте на середньому вогні під кришкою, періодично перевертаючи. Важливо: не поспішайте! Йому потрібно приблизно 20 хвилин, щоб стати м'яким усередині та рум'яним зовні.

  3. Глазування. Поки картопля доходить до досконалості, змішайте в мисці соєвий соус, мед та подрібнений часник. Як тільки картопля підрум'яниться, влийте в сковороду ароматну суміш. Вогонь трохи зменшіть і заважайте все 5 хвилин, поки соус не загусне і не покриє картоплю апетитною глянсовою скоринкою.

    Картопля в глазурі, кадр з відео
    Картопля в глазурі, кадр з відео

  4. Фінальний штрих. Посипте готову страву кунжутом і нарізаною зеленою цибулею.

Чому це варто спробувати?

Ця картопля – щось середнє між карамелізованими овочами та азіатськими закусками. Він солодко-солоний, з глибоким смаком, і готується найпростіше! Подавайте його гарячим і насолоджуйтеся кожним шматочком.

Картопля в глазурі, кадр з відео
Картопля в глазурі, кадр з відео

Читайте також:

Ідеальний яблучний пиріг із корицею: хрумке тісто та карамельна начинка, рецепт на 8 березня.

Омлет "4 сири": ідеальний, але такий простий сніданок для гурманів, рецепт.

Желейний десерт "Ласунка" з дитинства: рецепт сметанно-шоколадної насолоди.