Наш організм трохи "відійшов" від новорічних страв: смажених, з майонезом тощо, тощо. А ще взимку іноді дуже хочеться солоденького.

Записуйте рецепт сирного торта, для якого вам знадобиться пачка сиру, 25 хвилин та мінімум зусиль. Повірте, це дуже смачно та просто. Зазначимо, що за бажанням ви можете розбавити смак додатковими інгредієнтами.Багато кондитерів експериментують з додаванням свіжих фруктів, ягід, шоколаду або горіхів, що дозволяє створювати унікальні композиції та задовольняти найрізноманітніші смакові уподобання.

Сирний торт, кадр з відео
Сирний торт, кадр з відео

Інгредієнти для бісквіту:

Яйця - 4 шт.;
Сіль - щіпка;
Цукор - 150 г;
Сир - 200 г;
Вершкове масло - 100 г;
Борошно - 200 г;
Сода - 1 ч.л.

Інгредієнти для крему:

Сметана - 300 г;
Варене згущене молоко - 360 г;
Вершкове масло - 50 г.

Приготування сирного торта:

1. Яйця збиваємо разом з ванільним та класичним цукром, збиваємо до пишної білої маси. Додаємо в суміш сіль, сир, розтоплене вершкове масло і все перемішуємо. Висипаємо в суміш соду та борошно, замішуємо ніжне бісквітне тісто.

2. Ділимо тісто на 3 рівні частини, викладаємо кожну частину окремо у форму для випічки, застелену пергаментом. Випікаємо коржі за 180 градусів 7-8 хвилин. Далі обрізаємо нерівності та формуємо ножем потрібну форму коржів. Подрібнюємо обрізки у блендері.

3. Для крему збиваємо разом сметану, варене молоко, що згущує, і вершкове масло до кремової маси.

4. Змащуємо кожен корж кремом, збираємо торт. Змащуємо боки та верхівку торта кремом, посипаємо бісквітною крихтою.

5. Залишаємо торт у холодильнику на пару годин для просочення та стабілізації. Виходить легкий солодкий домашній сирний торт.

Сирний торт, кадр з відео
Сирний торт, кадр з відео

Читайте також:

І ввечері до чаю, і на святковий стіл: рецепт запашного ягідного пирога.

5 хвилин і супер-страва готова: рецепт салату "Датський" без майонезу, але з оселедцем та буряком.