Смачний десерт - це те, що може зігріти, підняти настрій і зарядити енергією. А торт "Наполеон" є одним із найпопулярніших десертів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЧи вмієте ви його готувати? Насправді, у цьому немає нічого складного, якщо у вас перед очима правильний рецепт.
Інгредієнти для коржів:
- Борошно - 400 г;
- Вершкове масло 82,5% - 200 г;
- Вода - 140 мл;
- Сіль - щіпка;
- Оцет (6-9%) – 1 ст.л.
Інгредієнти для крему:
- Вершкове масло (82,5%) - 250 г;
- Згущене молоко - 500 мл;
- Ванілін - щіпка.
Приготування торта "Наполеон":
1. Просіюємо в глибоку миску борошно, занурюємо в неї холодне вершкове масло і натираємо його частинами борошно. Змішуємо борошно із вершковим маслом до утворення крихти, робимо це швидко. Інакше, олія розтане під теплом рук.
2. Воду залишаємо в холодильнику на півгодини, а потім вливаємо в неї оцет, солимо. Вливаємо воду в вершкову крихту і замішуємо тісто, збираємо його в грудку. Залишаємо тісто в пакеті в холодильнику на 1:00.
3. Далі ділимо тісто на 8-10 частин. Поки розкочуємо один ком тесту, інші прибираємо в холодильник. 210 градусів 7-10 хвилин.
4. Для крему збиваємо м'яке вершкове масло, змішане з ваніліном, до пишної білої маси. Поступово вливаємо в крем молоко, що згущує|згущає|, і продовжуємо збивати.
5. Збираємо торт: викладаємо в кондитерське кільце корж і змащуємо його парою ложок крему. Викладаємо інші коржі, змащені кремом, постійно притискаємо їх.
6.Прибираємо кондитерське кільце, змащуємо боки торта кремом. Обрізки від коржів можна також запекти аналогічно коржам, подрібнити їх і посипати верхівку та боки торта крихтою.
Залишаємо торт просочуватися на 3-12 годин при кімнатній температурі. Чим довше просочуватиметься торт, тим смачнішим він вийде.
Читайте також:
Вінегрет та Оселедець під шубою більше готувати не будете: рецепт салату "Генерал" з курячим філе.
Як приготувати повітряний "Медовик" без випікання: рецепт на швидку руку, який крутіший за класику.