Смачний десерт - це те, що може зігріти, підняти настрій і зарядити енергією. А торт "Наполеон" є одним із найпопулярніших десертів.

Чи вмієте ви його готувати? Насправді, у цьому немає нічого складного, якщо у вас перед очима правильний рецепт.

Торт Наполеон, кадр з відео
Торт Наполеон, кадр з відео

Інгредієнти для коржів:

  • Борошно - 400 г;
  • Вершкове масло 82,5% - 200 г;
  • Вода - 140 мл;
  • Сіль - щіпка;
  • Оцет (6-9%) – 1 ст.л.

Інгредієнти для крему:

  • Вершкове масло (82,5%) - 250 г;
  • Згущене молоко - 500 мл;
  • Ванілін - щіпка.

Приготування торта "Наполеон":

1. Просіюємо в глибоку миску борошно, занурюємо в неї холодне вершкове масло і натираємо його частинами борошно. Змішуємо борошно із вершковим маслом до утворення крихти, робимо це швидко. Інакше, олія розтане під теплом рук.

2. Воду залишаємо в холодильнику на півгодини, а потім вливаємо в неї оцет, солимо. Вливаємо воду в вершкову крихту і замішуємо тісто, збираємо його в грудку. Залишаємо тісто в пакеті в холодильнику на 1:00.

3. Далі ділимо тісто на 8-10 частин. Поки розкочуємо один ком тесту, інші прибираємо в холодильник. 210 градусів 7-10 хвилин.

4. Для крему збиваємо м'яке вершкове масло, змішане з ваніліном, до пишної білої маси. Поступово вливаємо в крем молоко, що згущує|згущає|, і продовжуємо збивати.

5. Збираємо торт: викладаємо в кондитерське кільце корж і змащуємо його парою ложок крему. Викладаємо інші коржі, змащені кремом, постійно притискаємо їх.

Торт "Наполеон", кадр з відео
Торт "Наполеон", кадр з відео

6.Прибираємо кондитерське кільце, змащуємо боки торта кремом. Обрізки від коржів можна також запекти аналогічно коржам, подрібнити їх і посипати верхівку та боки торта крихтою.

Залишаємо торт просочуватися на 3-12 годин при кімнатній температурі. Чим довше просочуватиметься торт, тим смачнішим він вийде.

Читайте також:

Вінегрет та Оселедець під шубою більше готувати не будете: рецепт салату "Генерал" з курячим філе.

Як приготувати повітряний "Медовик" без випікання: рецепт на швидку руку, який крутіший за класику.