Якщо часу на консервацію особливо немає, але є бажання всю зиму є один із найулюбленіших зимових соусів, аджику, то рецепт аджики без варіння точно вартий вашої уваги.

Аджика - один з найпопулярніших соусів як заготівля на зиму, так і в сезон дозрівання овочів. При цьому сира аджика, на відміну від приготовленої з термічною обробкою, має більш гострий смак, а її аромат сильніший.

Отже, щоб приготувати на зиму аджику без болгарського перцю без варіння, знадобиться такий набір продуктів:

  • помідори – 1 кг.;
  • часник – 200 грам;
  • корінь хрону – 200 грам;
  • цукор – 1 стол.л.;
  • сіль 1.5 стол.
Помідори для такої заготівлі можна використовувати великі, перестиглі, які не підходять для маринування та іншої консервації, де потрібні гарні плоди.

Помідори ретельно миємо, розрізаємо на кілька частин, місце кріплення плодоніжки вирізаємо. Якщо шкірка у томатів жорстка та товста, знімаємо її, попередньо зануривши плоди в окріп.

Коріння хрону миємо, чистимо і нарізаємо кружальцями. Якщо корінь не дуже свіжий, його слід замочити на годину в холодній воді.

Зубчики часнику чистимо від плівок, зрізаємо в них кінчики з обох боків.

Всі овочі пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою кухонного комбайна в однорідну масу за консистенцією. Додаємо цукор та сіль, перемішуємо. Залишаємо на пару годин у посуді (обов'язково використовуємо посуд з матеріалу, що не окислюється), щоб сипучі повністю розчинилися.

Аджика готова. Розкладаємо масу по заздалегідь приготованим банкам, промитим та простерилізованим. Закочуємо банки кришками. Хрін є хорошим природним консервантом, тому не треба боятися, що така приправа не зберігатиметься без оцту. Але після розтину таку заготівлю все-таки краще довго не зберігати, необов'язково вона має зіпсуватися, але «ядро» приправа втратить. Зберігати аджику потрібно у прохолодному місці.

Аджика має яскравий смак та аромат. Її можна широко використовуватиме приготування різноманітних страв.

Зазначимо, що вживання сирої аджики допоможе зміцнити імунітет, стимулювати роботу травної системи, підвищити апетит і поліпшити обмін речовин. Також вона позитивно впливає на роботу кровоносної системи, очищуючи та тонізуючи судини організму.

Читайте також:

Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів

Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків

Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі

Прекрасне доповнення до м'ясних страв: рецепт зеленої аджики із болгарського перцю на зиму