У мережі розмістили унікальний і апетитний рецепт пиріжків із м'яким, повітряним тістом, яке ідеально підходить для смаження або випічки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти для тіста:
270 мл води (близько 30 °C).
50 г рослинної олії.
450 г борошна.
8 г сухих дріжджів.
1 ст. л. цукру.
1 яєчний жовток (для змащування).
0,5 ч. л. розпушувача (секрет особливої м'якості).
1 ч. л. солі.
Інгредієнти для начинки:
0,5 кг картоплі.
1 цибулина (дрібно нарізана).
40 г вершкового масла.
20 мл рослинної олії.
Сіль і перець за смаком.
Інструкції:
Розчиніть дріжджі в теплій воді (30 °C) і залиште на 5 хвилин.
Додайте в них цукор, сіль, олію і просіяне борошно, змішане з розпушувачем.
Замісіть тісто, поки воно не стане м'яким і еластичним, потім накрийте його поліетиленовою плівкою і дайте йому піднятися протягом 1 години в теплому місці.
Для начинки відваріть картоплю і розімніть її з вершковим маслом. Обсмажте цибулю на олії до золотистого кольору і змішайте її з пюре. Приправте за смаком.
Після того, як тісто підніметься, розділіть його на шматочки по 40-50 г і сформуйте з них пиріжки з начинкою.
Ось і все, випікайте за температури 180 °C протягом 20-25 хвилин до золотистої скоринки або обсмажте їх для хрусткої.
Читайте також:
Оцет не знадобиться: рецепт консервованих помідорів c яблуками на зиму
Морквяний кекс, якому немає рівних: цей рецепт ніжного і корисного пирога ви точно збережете
Тільки не з'їжте все самі: рецепт божественної грибної ікри на зиму з неймовірним ароматом