Коли копійчані молоденькі кабачки на ринку в такому достатку як зараз, то гріх не вистачати їх оберемками.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКабачок - 1 шт. (200 г) | ||
Морква – 1 шт. (70 г) | ||
Яйця – 4 шт. | ||
Сіль - за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Сир плавлений – 1 шт. (100 г) | ||
Олія (для смаження) - 1-2 ст. ложки (30 мл) |
важливо!
- Плавлений сир краще брати хорошої якості та високої жирності, щоб він легко плавився при нагріванні.
- За бажанням плавлений сир можна замінити будь-яким твердим легкоплавким сиром.
Розбийте яйця в глибоку миску і збовтайте віночком до однорідності.
Моркву очистіть та вимийте. Її також потрібно натерти на середній тертці та відправити до яєчно-кабачкової маси. Перемішайте.
Для зручності перелийте яєчно-овочеву масу в ківш із носиком або мірну склянку, щоб було зручно виливати на сковороду. Хоча можна обійтися і ополоником.
Сковороду добре розігрійте на середньому вогні.
важливо!
- Якщо сковорода з гарним антипригарним покриттям, її можна нічим не змащувати.
- Якщо ж не впевнені як своє покриття - змастіть дно сковороди невеликою кількістю олії.
Вилийте на сковороду приблизно третину омлетної маси та розрівняйте, акуратно нахиляючи сковороду убік. Готуйте на середньому вогні приблизно 2-3 хвилини до схоплювання омлетної маси.
Зменште вогонь до мінімуму. Плавлений сир наріжте брусками. Приблизно по центру викладіть сир, не доходячи до країв приблизно 1,5-2 см.
Акуратно поверніть омлет із сиром у трубочку за допомогою двох лопаток.
Влийте в сковороду ще третину омлетної маси так, щоб вона покрила "язичок". Готуйте ще кілька хвилин, до схоплювання.
Закрутіть у рулет, залишаючи "язичок", і влийте третю порцію омлету. Готуйте 2-3 хвилини, щоб верхній шар добре схопився.
Лопатками закрутите в рулет.