Заморожування фруктів та ягід – оптимальний спосіб збереження вітамінів та поживних речовин. З фруктів найкраще переносять таке зберігання груші, персики та абрикоси, сливи, айва, інжир, диня та кавун, а також яблука.

Яблука можна заморозити цілком, але вони займатимуть багато місця і після розморожування їх складніше нарізати на скибочки. Тому найкращий варіант – заморозити скибочками, але й тут є секрет.

Так, щоб яблука не перетворилися на кашу, і не злиплися в холодильнику, рекомендується застосовувати "відкрите заморожування".

Насамперед яблука потрібно використовувати міцні, без ознак псування. Їх потрібно добре вимити у проточній воді та обсушити. Далі вирізати серцевину та нарізати скибочками.

Деко або плоску страву застелите плівкою і покладіть шматочки в один шар. Якщо їх багато, зробіть кілька шарів, перестелівши кожен плівкою. Заморожуйте 3-4 години, а потім складіть у пакет.

Важливо!

  • Найкраще заморожувати яблука порційно (наприклад, для пирога), щоб потім використовувати весь вміст пакету.
  • Яблучні часточки легко вбирають сторонні запахи з морозилки, тому за можливості рекомендується користуватися вакууматором.

Заморожені фрукти зберігаються у морозильнику 3-6 місяців. Якщо вони зберігаються довше, вони можуть почати втрачати свій смак або текстура може погіршитися.

Важливо!

  • Дуже зручно на упаковках з домашнім заморожуванням робити етикетки, де вказувати, що заморожено і коли (пишіть олівцем, тому що чорнило з ручки може потекти).

Найкраще морожені яблука підійдуть для випічки – пирогів, млинців, пиріжків, пюре чи смузі, бо текстура заморожених та розморожених фруктів м'якша, ніж у свіжих.

Читайте також:

Цією смакотою ви насолоджуватиметеся всю зиму: рецепт швидкої маринованої капусти з яблуками та морквою

Ви будете хвалитися цією смакотою: рецепт яблучної аджики на зиму, яка ідеально підходить під м'ясо

Від магазинного ви тепер точно відмовитеся: рецепт найсмачнішого домашнього кетчупу з помідорами та яблуками