Багато хто погодиться, що взимку до кожної страви хочеться додати особливу літню нотку. Пряна запашна аджика з яблуками буде дуже доречною. Аджику з яблук можна додавати в супи і як заправку для салату, використовувати як маринад для м'яса і просто намазувати на хліб.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати яблучну аджику на зиму, необхідно підготувати такий набір продуктів:
- яблука зелених сортів – 1 кг;
- селера - 100 г;
- петрушка свіжа – 5-6 гілочок;
- часник – 80 г;
- перець чилі – 10 г;
- цукор – 40 г;
- сіль – 25 г;
- коріандр (зерна) – 1/2 ч. ложки;
- хмелі-сунелі – 1/2 ч. ложки.
З такого співвідношення продуктів виходить дві банки по 500 мл і залишається приблизно 200 мл аджики на пробу.
Важливо!
- Черешковий селера спокійно можна замінити такою ж кількістю кореневої.
Яблука вимити, очистити від шкірки та видалити серцевину. Нарізати м'якоть яблук довільними шматочками.
Перець чилі, селера та петрушку промити і обсушити.
Часник очистити.
У чилі відрізати плодоніжку та витягти насіння.
Подрібнити чилі, селера, часник та петрушку за допомогою блендера або м'ясорубки – це буде заправкою для яблучної аджики.
Додаємо до яблук заправку. Всипати сіль та цукор, додати коріандр та хмелі-сунелі.
Періодично помішуючи, варити зелену аджику з яблуками та селера на мінімальному вогні приблизно 15 хвилин.
Простерилізувати банки та кришки будь-яким зручним способом.
Акуратно перевернути банки та перевірити, чи не підтікають кришки. Укутати банки з аджикою ковдрою і залишити до повного остигання.
Зберігати зелену аджику з яблуками і селера потрібно в темному прохолодному місці, цілком підійде і комора.
Читайте також:
Ідеально підходить для будь-якого м'яса та сала: рецепт найсмачнішої аджики із зелених помідорів
Ви просто закачаєтесь від цієї принади: рецепт літньої аджики з молодих кабачків
Навіть аджика не потрібна: рецепт ніжного курячого філе з морквою та яблуком у кисло-солодкому соусі