Пікантна, ароматна і дуже смачна, хоч і не класична аджика із зелених помідорів на зиму підійде до багатьох страв. Саме завдяки зеленим помідорам соус матиме нестандартний вигляд та смак.

Помідори зелені 1кг;
Болгарський перець (великий, м'ясистий) – 1 штука;
Перець гострий стручковий 2 штуки;
Цибуля (велика) 1 штука;
Часник 7 зубчиків;
Рослинна олія 150 мл;
Оцет (9%) 30мл;
Сіль (з гіркою) 1 стол.
Цукор (з невеликою гіркою) 2 стол.
Базилік (та інші приправи до смаку) 1 чайн.л.
Насамперед потрібно підготувати всі інгредієнти. Зокрема, необхідно:
  • перець розрізати навпіл і вичистити серцевину з насінням;
  • з помідорів видаляємо плодоніжки та розрізаємо;
  • цибулю та часник очистити від шкірки.
Всі овочі промийте під проточною чистою водою і за допомогою м'ясорубки або блендера потрібно подрібнити помідори і перець.
Перелийте масу в каструлю або чашку, в якій варитимете аджику.
Далі в чашу блендера відправляємо болгарський перець, стручки гострого перчика, часник та цибулю. Їх треба перемолоти у пюре.

Перелийте вміст блендера до помідорів.

Додайте в каструлю сіль, цукор і влийте рослинну рафіновану олію.

Перемішайте все та відправте каструлю на плиту. Після закипання вогонь зменште до мінімального та варіть аджику близько 30 хвилин (періодично помішуйте). За п'ять хвилин до готовності додайте до помідорів сухий базилік. Наприкінці влийте оцет, залиште покипіти близько хвилини і зніміть соус з вогню.

Гарячу аджику розкладіть по стерильним баночкам, закатайте кришками і переверніть верх дном.

Закутайте теплим пледом або рушником і залиште до повного остигання при кімнатній температурі. Потім приберіть банки в комору, льох або на нижню поличку в холодильнику для тривалого зберігання.

Читайте також:

Це дуже тривожний дзвіночок: що означає, якщо на вашій ділянці почав рости чистотіл

І спробуйте сказати, що це не принадність: рецепт овочевої запіканки з баклажаном, помідорами та сиром

Господиням на замітку: у якому посуді не можна варити варення - вже за тиждень воно у вас скисне