Аджика з кабачків – це пікантний, помірно гострий соус із кисло-солодким смаком. Така аджика стане відмінним доповненням до м'яса, пельменів, ковбаси та шинки. А ще її використовують як заправку до супів або овочевого рагу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяНасамперед потрібно перебрати та підготувати всі овочі для приготування кабачкової аджики:
Кабачки - 3 кг | ||
Морква – 500 г | ||
Перець солодкий – 500 г | ||
Часник - 5 головок | ||
Помідори – 1,5 кг | ||
Червоний перець мелений - 2,5 ст. | ||
Цукор - 100 г | ||
Соль - 2 ст.л. | ||
Олія - 200 г |
Помідори подрібнити на м'ясорубці.
Вимийте кабачки холодною водою. Обріжте плодоніжки та видаліть усі пошкоджені місця. Якщо використовуєте старі кабачки, обов'язково зніміть шкірку і виріжте з середини м'якоть із насінням. У молодих овочів шкірка ніжна і насіння практично непомітне, а тому аджику не зіпсують. Підготовлені кабачки також пропустити через м'ясорубку.
Наступним на черзі – солодкий перець.
За ним – морква.
Усі овочі об'єднати. Додати сіль, цукор, олію.
Варити кабачкову аджику на середньому вогні періодично помішуючи 40 хвилин. Потім додати|добавляти| червоний перець і проварити аджику з кабачків ще 10 хвилин|мінути|.
Перекласти аджику в теплі стерильні банки і закатати. Перевернути вгору дном і укутати ковдрою проти ночі.
Швидко, смачно та апетитно: рецепт салату з молодої картоплі, кукурудзи та яєць
Дуже швидко і дуже апетитно: рецепт вареників з молодою капустою та беконом
Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт млинців з кабачків, картоплі та сиру