Аджика з кабачків – це пікантний, помірно гострий соус із кисло-солодким смаком. Така аджика стане відмінним доповненням до м'яса, пельменів, ковбаси та шинки. А ще її використовують як заправку до супів або овочевого рагу.

Насамперед потрібно перебрати та підготувати всі овочі для приготування кабачкової аджики:

Кабачки - 3 кг
Морква – 500 г
Перець солодкий – 500 г
Часник - 5 головок
Помідори – 1,5 кг
Червоний перець мелений - 2,5 ст.
Цукор - 100 г
Соль - 2 ст.л.
Олія - ​​200 г

Помідори подрібнити на м'ясорубці.

Вимийте кабачки холодною водою. Обріжте плодоніжки та видаліть усі пошкоджені місця. Якщо використовуєте старі кабачки, обов'язково зніміть шкірку і виріжте з середини м'якоть із насінням. У молодих овочів шкірка ніжна і насіння практично непомітне, а тому аджику не зіпсують. Підготовлені кабачки також пропустити через м'ясорубку.

Наступним на черзі – солодкий перець.

За ним – морква.

Видавити часник або подрібнити у ступці.

Усі овочі об'єднати. Додати сіль, цукор, олію.

Варити кабачкову аджику на середньому вогні періодично помішуючи 40 хвилин. Потім додати|добавляти| червоний перець і проварити аджику з кабачків ще 10 хвилин|мінути|.