Похрумтіти взимку маринованим огірком на втіху любить кожен.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Огірки – 900-950 г | ||
Буряк - 200 г | ||
Часник - 50 г | ||
Оцет 9% - 40 мл | ||
Лаврові листи – 6-9 шт. | ||
Листя вишні – 9 шт. | ||
Вода - 600 мл | ||
Перець чорний горошком – 15 шт. | ||
Сіль – 25 г | ||
Цукор - 50 гр |
Банки та кришки вимиваємо із содою, ретельно промиваємо чистою водою, а потім стерилізуємо будь-яким зручним способом.
Зубчики часнику очищаємо.
Буряк очищаємо від шкірки, вимиваємо і нарізаємо невеликими тонкими скибочками.
На дно банок укладаємо часник. Потім додаємо буряки. Після цього щільно заповнюємо банки скибочками огірків.
Накриваємо банки кришками та залишаємо на 5-7 хвилин.
Воду з огірків зливаємо у каструлю (у мене вийшло 500 мл). Нам знадобиться 600 мл води, тож я додала ще 100 мл.
У каструлю з водою додаємо лаврове листя та чорний перець горошком. Всипаємо цукор та сіль. Доводимо маринад до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини.
Потім додаємо оцет і знову доводимо до кипіння.
У кожну банку з огірками додаємо по 3 листочки вишні.
Після закипання маринад вливаємо в банки з огірками, намагаючись, щоб лаврове листя та перець рівномірно розподілилися по банках.
Накриваємо банки кришками і ставимо в каструлю із гарячою водою для стерилізації. Вода повинна доходити до плічок банок. Доводимо воду до кипіння та стерилізуємо огірки 8-10 хвилин.
Після цього банки виймаємо та закочуємо кришками.
Перевертаємо банки з огірками догори дном.
Обгортаємо банки теплою ковдрою і залишаємо до охолодження.
Мариновані огірки з буряком готові. Зберігаємо заготівлю в темному прохолодному місці.