Похрумтіти взимку маринованим огірком на втіху любить кожен.

Огірки – 900-950 г
Буряк - 200 г
Часник - 50 г
Оцет 9% - 40 мл
Лаврові листи – 6-9 шт.
Листя вишні – 9 шт.
Вода - 600 мл
Перець чорний горошком – 15 шт.
Сіль – 25 г
Цукор - 50 гр

Банки та кришки вимиваємо із содою, ретельно промиваємо чистою водою, а потім стерилізуємо будь-яким зручним способом.

Зубчики часнику очищаємо.

Огірки вимиваємо, обрізаємо краї. Нарізаємо огірки брусочками. Якщо огірки не поміщаються у банку, можна брусочки ще розрізати впоперек половинки.

Буряк очищаємо від шкірки, вимиваємо і нарізаємо невеликими тонкими скибочками.

На дно банок укладаємо часник. Потім додаємо буряки. Після цього щільно заповнюємо банки скибочками огірків.

Доводимо воду до кипіння і заливаємо в банки з огірками.

Накриваємо банки кришками та залишаємо на 5-7 хвилин.

Воду з огірків зливаємо у каструлю (у мене вийшло 500 мл). Нам знадобиться 600 мл води, тож я додала ще 100 мл.

У каструлю з водою додаємо лаврове листя та чорний перець горошком. Всипаємо цукор та сіль. Доводимо маринад до кипіння і кип'ятимо 2-3 хвилини.

Потім додаємо оцет і знову доводимо до кипіння.

У кожну банку з огірками додаємо по 3 листочки вишні.

Після закипання маринад вливаємо в банки з огірками, намагаючись, щоб лаврове листя та перець рівномірно розподілилися по банках.

Накриваємо банки кришками і ставимо в каструлю із гарячою водою для стерилізації. Вода повинна доходити до плічок банок. Доводимо воду до кипіння та стерилізуємо огірки 8-10 хвилин.

Після цього банки виймаємо та закочуємо кришками.

Перевертаємо банки з огірками догори дном.

Обгортаємо банки теплою ковдрою і залишаємо до охолодження.

Мариновані огірки з буряком готові. Зберігаємо заготівлю в темному прохолодному місці.