Рулетики "тещин язик" із молодих кабачків - дуже смачна літня закуска, яку не соромно подати і для гостей. Ця страва красиво виглядає на столі, а вже як смачно – у цьому навіть не сумнівайтеся. Обов'язково спробуйте приготувати!

Кабачки (молоді) – 2-3 шт.
Помідори – 3-4 шт.
Сир - 200 г
Часник - 2 головки (за смаком)
Зелень (кріп) - 2 пучки (за смаком)
Майонез - 100-150 г
Яйця – 4-5 шт.
Борошно – 6-8 ст. ложок
Олія - ​​100-150 мл
Сіль - 1-1,5 ч. ложки (за смаком)

Молоді кабачки миємо та обрізаємо краї. Далі їх потрібно нарізати вздовж довгими та дуже тонкими смужками. Найзручніше це робити овочечисткою ( слайсером), або постарайтеся нарізати дуже тонко ножем.

Коли всі кабачки нарізані, солимо їх і залишаємо на 10-15 хвилин.

Готуємо начинку. Для цього сир ріжемо невеликими тонкими скибочками.

Часник очищаємо.

Помідори ріжемо кубиками або часточками.

Для кляра трохи збиваємо яйця.

Кабачкову "мову" спочатку обвалюємо в борошні.

Потім – у збитому яйці.

На сковороді розігріваємо олію. Смажимо кабачки на середньому вогні – спочатку приблизно 5 хвилин з одного боку.

Потім 4-5 хвилин з іншого боку. Скибочки кабачка мають стати м'якими.

Знімаємо кабачки на тарілку. Змащуємо майонезом. На гарячі кабачки з одного боку кладемо по шматочку сиру. З іншого - скибочка помідора. Потім видавлюємо на шинок часник через прес, розподіляємо трохи зелені.

Згортаємо кабачок рулетом, починаючи з того краю, де лежить шматочок помідора. Викладаємо рулетики із кабачка на тарілку так, щоб краєчок був угорі. Зверху гартуємо "тещин язик" з кабачків зубочисткою.

Закуска "Тіщина мова" з кабачків готова.
Подавати кабачки "Тещин язик" можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Читайте також:

Швидко, смачно та апетитно: рецепт салату з молодої картоплі, кукурудзи та яєць

Дуже швидко і дуже апетитно: рецепт вареників з молодою капустою та беконом

Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт млинців з кабачків, картоплі та сиру