Рулетики "тещин язик" із молодих кабачків - дуже смачна літня закуска, яку не соромно подати і для гостей. Ця страва красиво виглядає на столі, а вже як смачно – у цьому навіть не сумнівайтеся. Обов'язково спробуйте приготувати!
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяКабачки (молоді) – 2-3 шт. | ||
Помідори – 3-4 шт. | ||
Сир - 200 г | ||
Часник - 2 головки (за смаком) | ||
Зелень (кріп) - 2 пучки (за смаком) | ||
Майонез - 100-150 г | ||
Яйця – 4-5 шт. | ||
Борошно – 6-8 ст. ложок | ||
Олія - 100-150 мл | ||
Сіль - 1-1,5 ч. ложки (за смаком) |
Молоді кабачки миємо та обрізаємо краї. Далі їх потрібно нарізати вздовж довгими та дуже тонкими смужками. Найзручніше це робити овочечисткою ( слайсером), або постарайтеся нарізати дуже тонко ножем.
Коли всі кабачки нарізані, солимо їх і залишаємо на 10-15 хвилин.
Готуємо начинку. Для цього сир ріжемо невеликими тонкими скибочками.
Часник очищаємо.
Помідори ріжемо кубиками або часточками.
Кабачкову "мову" спочатку обвалюємо в борошні.
Потім – у збитому яйці.
На сковороді розігріваємо олію. Смажимо кабачки на середньому вогні – спочатку приблизно 5 хвилин з одного боку.
Потім 4-5 хвилин з іншого боку. Скибочки кабачка мають стати м'якими.
Згортаємо кабачок рулетом, починаючи з того краю, де лежить шматочок помідора. Викладаємо рулетики із кабачка на тарілку так, щоб краєчок був угорі. Зверху гартуємо "тещин язик" з кабачків зубочисткою.
Закуска "Тіщина мова" з кабачків готова.
Подавати кабачки "Тещин язик" можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Швидко, смачно та апетитно: рецепт салату з молодої картоплі, кукурудзи та яєць
Дуже швидко і дуже апетитно: рецепт вареників з молодою капустою та беконом
Їх розхоплюватимуть двома руками: рецепт млинців з кабачків, картоплі та сиру