З черемші – першої весняної зелені – можна приготувати багато різноманітних страв. Так, найчастіше в кулінарії черемша використовується в сирому вигляді для приготування закусок і салатів, її можна також додавати в м'ясні страви і маринувати про запас. А в якості експерименту пропонуємо скуштувати самостійну страву з черемші, наприклад за цим рецептом – смажену черемшу.

Отже, щоб приготувати закуску зі смаженої черемші в томатному соусі, знадобиться такий набір продуктів:

  • черемша - 300 г;
  • олія - ​​3 ст. ложки;
  • томатний соус – 100 мл;
  • вода - 50 мл;
  • сіль за смаком;
  • перець чорний мелений на смак.

Ретельно помийте черемшу. Обсушити.

У сковороді на невеликому вогні розігрійте олію. Обсмажуйте черемшу під кришкою близько 10 хвилин періодично помішуючи.
Влийте томатний соус та воду. Посоліть і поперчіть. Накрийте та готуйте ще 5 хвилин.

Смажена черемша готується практично миттєво. Подавати її можна як гарячу або холодну закуску, з різними соусами, або як гарнір до м'яса і риби.

Зазначимо, що вченими доведено користь черемші для серцево-судинної системи - вона дійсно знижує тиск у гіпертоніків і перешкоджає утворенню бляшок холестерину. Також ця зелень покращує апетит та налагоджує роботу кишечника.

Черемша
Черемша

А ще добре відомі бактерицидні властивості цієї рослини, а якщо пожувати листя кілька хвилин, можна очистити ротову порожнину від бактерій.

Також черемша дуже корисна для нормальної роботи щитовидної залози. Сік дикого часнику та настойку з нього використовують зовнішньо при гнійних захворюваннях, ревматизмі, лишаях.

Читайте також:

Захочеться з'їсти відразу весь: рецепт закусочного торта з крабовими паличками та яйцями

Хитрість одеської господині: рецепт швидких гарячих бутербродів з ковбасою, грибами та сиром

Рецепт курки з яблуками у медово-гірчичному соусі: як здивувати жінку на 8 березня