З черемші – першої весняної зелені – можна приготувати багато різноманітних страв. Так, найчастіше в кулінарії черемша використовується в сирому вигляді для приготування закусок і салатів, її можна також додавати в м'ясні страви і маринувати про запас. А в якості експерименту пропонуємо скуштувати самостійну страву з черемші, наприклад за цим рецептом – смажену черемшу.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати закуску зі смаженої черемші в томатному соусі, знадобиться такий набір продуктів:
- черемша - 300 г;
- олія - 3 ст. ложки;
- томатний соус – 100 мл;
- вода - 50 мл;
- сіль за смаком;
- перець чорний мелений на смак.
Ретельно помийте черемшу. Обсушити.
Смажена черемша готується практично миттєво. Подавати її можна як гарячу або холодну закуску, з різними соусами, або як гарнір до м'яса і риби.
Зазначимо, що вченими доведено користь черемші для серцево-судинної системи - вона дійсно знижує тиск у гіпертоніків і перешкоджає утворенню бляшок холестерину. Також ця зелень покращує апетит та налагоджує роботу кишечника.
А ще добре відомі бактерицидні властивості цієї рослини, а якщо пожувати листя кілька хвилин, можна очистити ротову порожнину від бактерій.
Також черемша дуже корисна для нормальної роботи щитовидної залози. Сік дикого часнику та настойку з нього використовують зовнішньо при гнійних захворюваннях, ревматизмі, лишаях.
Читайте також:
Захочеться з'їсти відразу весь: рецепт закусочного торта з крабовими паличками та яйцями
Хитрість одеської господині: рецепт швидких гарячих бутербродів з ковбасою, грибами та сиром
Рецепт курки з яблуками у медово-гірчичному соусі: як здивувати жінку на 8 березня