Як приготувати апетитні м'ясні кульки в густому томатно-сметанному соусі на сковороді:

Крок 1: Підготовка інгредієнтів Почнемо з підготовки всіх необхідних компонентів. Ви можете використовувати свіжий м'ясний фарш, будь то свинина, яловичина, курка або їх комбінація. Також буде потрібно рис, який слід промити до прозорості. Виберіть білий рис, і якщо у вас є переваги, використовуйте його.

Крок 2: Підготовка моркви Вимийте моркву, обсушіть та очистіть. Потім терту моркву на великій тертці для додавання соковитості та смаку страви.

Крок 3: Приготування рису Добре промийте рис до прозорої води. Покладіть в каструлю з водою, посоліть і варіть до напівготовності. Відкиньте на друшляк, щоб позбутися зайвої вологи.

Крок 4: Підготовка фаршу На плоскій тарілці підготуйте невелику кількість пшеничного борошна. В окремій мисці змішайте м'ясний фарш, терту моркву, напівварений рис та сире куряче яйце. Посоліть і поперчіть до смаку.

Крок 5: Формування колобків Вимішайте фарш ложкою, що вийшов, і сформуйте невеликі круглі колобки. Це можна робити руками, попередньо змоченими холодною водою.

Крок 6: Обсмажування Обкатайте формовані колобки в підготовленому борошні та обсмажуйте їх на сковороді з розігрітою олією. Смажте до отримання золотистої скоринки, стежачи, щоб колобки не розпадалися.

Крок 7: Приготування соусу В окремому посуді змішайте сметану, томатну пасту та борошно. Додайте склянку води, посоліть і добре перемішайте до отримання однорідної суміші без грудочок.

Крок 8: Смаження Залийте тефтелі приготованим соусом на сковороді і тушкуйте під кришкою при слабкому вогні протягом 20 хвилин.

Крок 9: Додаткові нюанси За бажанням можна додати лавровий лист для надання додаткового аромату. Ваша чудова страва тефтелів у томатно-сметанному соусі готова до подачі!

Цей рецепт прекрасний тим, що можна подавати тефтелі з улюбленим гарніром, будь то картопля, макарони або різноманітні овочі.

Смачного!

Читайте також: