Отже, почнемо з інгредієнтів, які знадобляться для цього кулінарного твору:

  • 4 картоплі
  • 250 г борошна
  • 1 часник
  • 400 г грибів (заморожених)
  • 4 ч. л. соєвого соусу
  • 2 помідори
  • 1 баклажан
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 1 склянка води
  • 1 ч. л. базиліка (сушеного)
  • 1 ч. л. часнику (сушеного)
  • Сіль за смаком)

Приготування цієї страви займе у нас приблизно 1 годину 30 хвилин, і вийде 4 порції.

Процес приготування почнемо з приготування картопляного тіста. Для цього відваримо картоплю, злити воду і м'яко мені пюре. Потім додамо борошно, добре перемішаємо, щоб вийшло еластичне тісто, і залишимо його на якийсь час, щоб відпочило.

Поки наше тісто відпочиває, почнемо приготувати грибну начинку.

Наріжемо цибулю і обсмажимо її на олії до золотистого забарвлення. Потім додамо заморожені гриби (у мене були підберезники) та обсмажуємо до готовності. Наприкінці додамо 4 чайні ложки соєвого соусу, щоб надати грибам насичений смак, і трохи меленого перцю до смаку. Дайте начинці охолонути.

Тепер повернемось до нашого тіста.

Розгортаємо його в тонкий пласт і викладемо готову грибну начинку. А потім акуратно скрутимо тісто з начинкою у рулет.

Наріжемо рулет на невеликі сегменти і покладемо їх у заздалегідь змащену олією форму.

Тепер підготуємо овочі: наріжемо помідори та баклажан, укладемо їх зверху рулетів.

Для приготування соусу змішаємо воду з томатною пастою, базиліком, часником, соєвим соусом та посолимо за смаком. Заливаємо цей соус поверх овочів у формі, накриваємо все фольгою та відправляємо у розігріту до 190 градусів духовку на 40 хвилин. За 10 хвилин до готовності знімемо фольгу, щоб верх страви підрум'янився.

Виймаємо нашу ароматну запіканку, а зверху можемо посипати зеленою цибулею та свіжим базиліком.

Смачного!

Читайте також: