Насамперед потрібно підготувати всі продукти за списком:

Для тесту:
Картопля - 400 г
Яйце - 1 шт.
Сметана – 1 ст. ложка
Борошно - 300 г (2 неповні склянки об'ємом 250 мл)
Сіль за смаком
*
Для начинки:
Кабачки - 300 г
Сир плавлений - 80 г
Цибуля ріпчаста - 70 г
Сіль за смаком
Перець чорний мелений - за смаком
Часник сушений - 0,5 ч. ложки
Сушений орегано - 0,5 ч. ложка
Олія - ​​3-4 ст. ложки

Картоплю очистити, вимити та довільно нарізати. Викласти в каструлю, залити водою і на вогні вище за середнє довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити картоплю до готовності приблизно 25-30 хвилин. Потім воду злити.

Картопля розім'яти в пюре за допомогою товкача. Трохи картоплю остудити.

Перекласти пюре у миску. Вбити яйце, додати|добавляти| сметану, сіль|соль| і мелений перець за смаком.

Частками підсипати в миску борошно.

Замісити м'яке картопляне тісто. Нехай тісто трохи відпочине, а ми приготуємо начинку.

Кабачки вимити і обсушити.
Натерти кабачки на середній тертці, можна відразу в миску. Посолити і залишити на 10 хвилин.
Через час добре віджати кабачки і злити сік, що виділився.

Плавлений сир натерти на середній тертці.

Цибулю очистити, промити і нарізати невеликими кубиками.

Сковороду розігріти, влити трохи олії (приблизно 1 ст. ложку). Викласти цибулю і смажити її 3-4 хвилини, помішуючи до невеликої рум'яності.

Додати в сковороду кабачки, смажити 8-10 хвилин|мінути|, помішуючи, поки|доки| кабачки не стануть м'якими.

Додати в сковороду плавлений сир та спеції: сіль, мелений перець, часник та орегано.

Перемішати інгредієнти та залишити на плиті на 1-2 хвилини. Все начинка готова.

Картопляне тісто розділити на невеликі шматочки.

Кожен шматочок тіста розкотити в тонкий плоский коржик.
На край коржі викласти щедру ложку кабачкової начинки.

Закрити начинку другою половиною тесту та защипати краї.

Зайві нерівні краї тіста можна обрізати ножем.

У сковороді розігріти олію і викласти заготовки пиріжків. Смажити пиріжки по 3 хвилини з кожного боку, до появи рум'яної золотистої скоринки.

Картопляні пиріжки з кабачками готові, можна подавати до столу - зі сметаною буде ще смачніше.

Читайте також:

Секрет одеських господинь: що потрібно зробити, щоб олія не бризкала під час смаження картоплі та риби

Ви будете здивовані: названі способи, завдяки яким картопля варитиметься вдвічі швидше

І не потрібно морочитися з бульйоном: рецепт швидкого та ситного супу з тушонкою, вермішеллю та картоплею

Однієї порції точно буде мало: рецепт найсмачніших вареників, які роблять із сирою картоплею