Насамперед потрібно підготувати всі продукти за списком:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля тесту: | ||
Картопля - 400 г | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Сметана – 1 ст. ложка | ||
Борошно - 300 г (2 неповні склянки об'ємом 250 мл) | ||
Сіль за смаком | ||
* | ||
Для начинки: | ||
Кабачки - 300 г | ||
Сир плавлений - 80 г | ||
Цибуля ріпчаста - 70 г | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Часник сушений - 0,5 ч. ложки | ||
Сушений орегано - 0,5 ч. ложка | ||
Олія - 3-4 ст. ложки |
Картоплю очистити, вимити та довільно нарізати. Викласти в каструлю, залити водою і на вогні вище за середнє довести до кипіння. Зменшити вогонь і варити картоплю до готовності приблизно 25-30 хвилин. Потім воду злити.
Картопля розім'яти в пюре за допомогою товкача. Трохи картоплю остудити.
Перекласти пюре у миску. Вбити яйце, додати|добавляти| сметану, сіль|соль| і мелений перець за смаком.
Частками підсипати в миску борошно.
Кабачки вимити і обсушити.
Натерти кабачки на середній тертці, можна відразу в миску. Посолити і залишити на 10 хвилин.
Через час добре віджати кабачки і злити сік, що виділився.
Плавлений сир натерти на середній тертці.
Цибулю очистити, промити і нарізати невеликими кубиками.
Сковороду розігріти, влити трохи олії (приблизно 1 ст. ложку). Викласти цибулю і смажити її 3-4 хвилини, помішуючи до невеликої рум'яності.
Додати в сковороду плавлений сир та спеції: сіль, мелений перець, часник та орегано.
Перемішати інгредієнти та залишити на плиті на 1-2 хвилини. Все начинка готова.
Картопляне тісто розділити на невеликі шматочки.
Кожен шматочок тіста розкотити в тонкий плоский коржик.
На край коржі викласти щедру ложку кабачкової начинки.
Закрити начинку другою половиною тесту та защипати краї.
Зайві нерівні краї тіста можна обрізати ножем.
У сковороді розігріти олію і викласти заготовки пиріжків. Смажити пиріжки по 3 хвилини з кожного боку, до появи рум'яної золотистої скоринки.
Картопляні пиріжки з кабачками готові, можна подавати до столу - зі сметаною буде ще смачніше.
Читайте також:
Ви будете здивовані: названі способи, завдяки яким картопля варитиметься вдвічі швидше
Однієї порції точно буде мало: рецепт найсмачніших вареників, які роблять із сирою картоплею