Ірландська кухня славиться своїми простими та смачними стравами, приготованими зі свіжих та натуральних продуктів. Однією з таких страв є котлети по-ірландськи.

Докладніше про приготування котлет по-ірландськи читайте в нашому матеріалі.

Для приготування котлет по-ірландськи нам знадобиться:

  • 500 г яловичини
  • 100 г бекону
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • Сіль, перець за смаком
  • Для гарніру:
    • 500 г картоплі

Як приготувати ірландську котлету:

  1. Яловичина для фаршу для котлет ірландською повинна бути свіжою, без жил і жиру. Промийте м'ясо та наріжте на невеликі шматочки.
  2. Перекрутити м'ясо через м'ясорубку або подрібнити в блендері для приготування котлет по-ірландськи.
  3. Добре перемішайте фарш, відбийте його та розділіть на 4 рівні частини.
  4. Оберніть кожну котлету ірландською смужкою бекону.
  5. Розігрійте олію на сковороді й обсмажте котлети з двох сторін по 5-10 хвилин.
  6. Загорніть котлети ірландською у фольгу і доведіть до готовності в духовці при температурі 100 градусів протягом 30 хвилин.
  7. Для гарніру відваріть картоплю в мундирі, очистіть і обсмажте на жирі, що залишився на сковороді.
  8. Подавайте котлети ірландською з гарячим гарніром і свіжою зеленню.

Читайте також:

Краще за будь-який шашлик: рецепт соковитих кісок зі свинячої вирізки

Таке можна давати навіть дітям: рецепт домашнього плавленого сиру, що готується з сиру

Смачніше, ніж будь-яка піца: рецепт швидкого та поживного обіду з яєць з шинкою