Як щодо того, щоб поринути у світ чудових вареників з картоплею та цибулею?

Ця страва вразить вас своїм незвичайним смаком, відмінним від традиційних вареників, але, безумовно, вона стане новим відкриттям.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно
  • Сіль (за смаком)
  • Яйце
  • Вода

Приготування тіста:

  1. Процідити борошно в миску, додати сіль і ретельно перемішати.
  2. Зробимо поглиблення у центрі борошна і розіб'ємо туди яйце, після чого додамо воду.
  3. Почнемо замішувати тісто вилкою, а потім перейдемо до рук, додаючи борошно поступово.
  4. Коли тісто припинить прилипати, закінчимо місити, сформуємо кулю, посипаємо борошном і залишимо на столі під серветкою на 30 хвилин.

Приготування начинки:

  1. Натріть картоплю та цибулю.
  2. Відіжмемо картоплю, позбудемося зайвої рідини і додамо розтоплене масло, нарізаний кріп, сіль і перець.

Формування вареників:

  1. Розкочуємо тісто на столі, створимо тонкий пласт.
  2. Виріжемо кружки і на кожен покладемо трохи начинки.
  3. Складемо гурток навпіл, защипнемо краї і акуратно загорнемо їх.
  4. Повторимо із залишками тіста.

Варіння вареників:

  1. Доведемо воду в каструлі до кипіння, додамо сіль.
  2. Покладемо вареники та варимо близько 5 хвилин після закипання.
  3. Подаємо готові вареники зі сметаною.
  4. Смачного!

Не забувайте, що якість картоплі та її сорт можуть вплинути на кінцевий результат, тому вибирайте свіжі та якісні інгредієнти. Також, кількість борошна може трохи змінюватись, орієнтуйтеся на консистенцію тіста.

Упевнені, у вас вийде чудова страва!

Читайте також: