Цей рецепт курячих стегон з яблуками на сковороді - чудова і проста страва, що ідеально підходить для будь-якої пори року.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІнгредієнти:
8 курячих ніжок, стегон чи четвертин.
1 чайна ложка солі.
¼ чайної ложки чорного перцю.
1 столова ложка оливкової олії.
1 склянка несолодкого яблучного соку.
2 середніх зелених або червоних яблука, очищених від шкірки та серцевини, нарізаних великими скибочками.
4 столові ложки холодної вершкового масла.
¼-½ чайної ложки меленої приправи для гарбузового пирога.
1-2 чайні ложки кленового сиропу.
¼ чайної ложки сушеного чебрецю або ваших улюблених трав.
½ лимона, вичавлений сік.
Спосіб приготування:
Для початку приправте курку сіллю та перцем. Нагрійте олію у великій сковороді на середньому вогні. Обсмажте курку з обох боків по 2-3 хвилини з кожного боку до золотистого кольору. Зніміть його зі сковороди і відкладіть убік.
У ту ж сковороду додайте вершкове масло, яблука, приправу для гарбузового пирога, кленовий сироп і чебрець. Перемішайте і готуйте цю суміш протягом 5 хвилин або поки яблука не підрум'яняться.
Додайте яблучний сік та лимон, помішуючи, щоб послабити рум'яні шматочки на дні сковороди. Готуйте цю суміш, доки рідина не зменшиться приблизно наполовину, зазвичай це займає близько 5 хвилин.
Поверніть курку в каструлю та готуйте під кришкою на середньому вогні ще 15-20 хвилин.
Курка з яблуками готова до подачі.
Читайте також:
Подумайте про сім'ю: три знаки Зодіаку, яким загрожує самотність на старості років
Власникам машин із США на замітку: як відкрутити гайку, якщо у неї "злизали" грані
Синоптик назвав дати серйозного похолодання у січні: коли потрібно тепліше одягатися