Кекс у мікрохвильовій печі готується за пару хвилин, а в результаті у кожного вийде чудовий сніданок зі свіжою випічкою. Ніжний, ароматний та дуже легкий кекс із курячого філе з гарбузом порадує зранку всю родину.

Куряче філе - 200 г
Гарбуз (очищений) - 150 г
Яйце - 1 шт.
Борошно – 40 г (2 ч. ложки з гіркою)
Сметана – 20 г (1 ст. ложка)
Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком)
Перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки
Трави італійські сушені - 1/2 ч. ложки
Олія соняшникова рафінована - 15 мл (1 ст. ложка)


Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо середніми шматочками. Гарбуз очищаємо і нарізаємо довільними шматочками.

Куряче м'ясо та гарбуз пропускаємо через м'ясорубку в миску.

Вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець, сметану та італійські трави.

Все добре перемішуємо.

Додаємо просіяне борошно. Знову ретельно перемішуємо.

Силіконові або паперові формочки змащуємо олією і викладаємо в них фарш. Заповнюємо форми майже до верху, так як маса не дуже піднімається.

Запікаємо в мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт 8-10 хвилин. Якщо кекси щільні, тримають форму, не продавлюються – вони готові.