Кекс у мікрохвильовій печі готується за пару хвилин, а в результаті у кожного вийде чудовий сніданок зі свіжою випічкою. Ніжний, ароматний та дуже легкий кекс із курячого філе з гарбузом порадує зранку всю родину.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися
Куряче філе - 200 г | ||
Гарбуз (очищений) - 150 г | ||
Яйце - 1 шт. | ||
Борошно – 40 г (2 ч. ложки з гіркою) | ||
Сметана – 20 г (1 ст. ложка) | ||
Сіль - 1/3 ч. ложки (за смаком) | ||
Перець чорний мелений - 1/5 ч. ложки | ||
Трави італійські сушені - 1/2 ч. ложки | ||
Олія соняшникова рафінована - 15 мл (1 ст. ложка) |
Куряче філе промиваємо, обсушуємо і нарізаємо середніми шматочками. Гарбуз очищаємо і нарізаємо довільними шматочками.
Куряче м'ясо та гарбуз пропускаємо через м'ясорубку в миску.
Вбиваємо яйце, додаємо сіль, перець, сметану та італійські трави.
Все добре перемішуємо.
Силіконові або паперові формочки змащуємо олією і викладаємо в них фарш. Заповнюємо форми майже до верху, так як маса не дуже піднімається.
Запікаємо в мікрохвильовій печі при потужності 800 Вт 8-10 хвилин. Якщо кекси щільні, тримають форму, не продавлюються – вони готові.
Кекси з курячого філе з гарбузом подаємо відразу до столу.
Читайте також:
Від цього смаку ви облизуватиметеся: рецепт картопляних мафінів з сиром та шинкою