Картопля - 500 г | ||
Печінка куряча - 250 г | ||
Печериці - 60 г | ||
Яйце (дрібне) – 1 шт. | ||
Цибуля ріпчаста - 80 г | ||
Борошно - 80 г+ для панірування | ||
Олія - 40 мл | ||
Сіль за смаком | ||
Перець чорний мелений - за смаком | ||
Зелень свіжа (для подачі) – за смаком |
Печериці протріть вологою серветкою, сильно забруднені місця зріжте. Замість печериць можна взяти будь-які заморожені гриби.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПотім воду повністю злийте, розімніть картоплю в пюре. Остудіть.
У пюре, що остигло, розбийте яйце і добре перемішайте.
У картопляну суміш просійте борошно.
Все добре перемішайте до отримання однорідної м'якої маси. Накрийте каструлю з картоплею, дайте трохи постояти.
У сковороді розігрійте олію, викладіть цибулю та обсмажте протягом 5 хвилин на середньому вогні. Потім перекладіть цибулю у тарілку.
Курячу печінку промийте, розріжте кожну на кілька частин і викладіть в сковороду, що звільнилася.
Печериці наріжте невеликими шматочками та додайте до печінки.
Обсмажуйте протягом 10 хвилин на середньому вогні, перемішуючи.
Зніміть з вогню, дайте трохи охолонути.
У чашу блендера перекладіть обсмажену з грибами курячу печінку та цибулю. Посоліть і поперчіть.
Розділіть картопляне пюре та печінкову начинку на однакову кількість частин (я розділила на 7). З кожної частини картопляної маси вологими руками сформуйте коржик. На середину коржика помістіть одну частину печінкової начинки.
З'єднайте краї картопляного коржа над начинкою, защипайте і сформуйте довгасту зразу. Запануйте в борошні з усіх боків. Так підготуйте усі зрази.
У сковороді розігрійте олію на середньому вогні, викладіть зрази і обсмажте з кожного боку по 5-7 хвилин, до золотистої скоринки.
Готові картопляні зрази з курячою печінкою та грибами відразу подавайте на стіл із будь-яким соусом або посипавши зеленню.
Читайте також:
Вам буде заздрити все село: як виглядає Mercedes, призначений для перевезення картоплі та буряків
Під борщ їх можна з'їсти одразу 5 штук: старовинний рецепт картопляних пончиків із часниковим соусом
А ось це по-українськи: рецепт ситних та апетитних сирників з картоплі з цибулькою та сметаною