Скажіть "так" смачній та простій вечері – запеченій скумбрії в беконі!

Ця страва приваблює соковитим рибним м'ясом, ніжним беконом та ароматною зеленню. Розглянемо, як створити це диво на три порції:

Інгредієнти:

  • 500 г скумбрії
  • 200 г бекону (10 скибок)
  • 15 г гірчиці у зернах (1 ч. ложка)
  • 10 г свіжої петрушки
  • 1/3 ч. ложки солі (за смаком)
  • 1/5 ч. ложки меленого чорного перцю

Приготування:

  1. Розігрійте духовку: Встановіть температуру на 180 градусів.

  2. Підготовка скумбрії: Заберіть голову, хвіст і плавці, вийміть нутрощі. Ретельно промийте рибу та очистіть її від шкіри. Розділіть скумбрію на два філе, позбавтеся кісток.

  3. Приправлення риби: Посоліть і поперчіть обидва філе. На одне з них викладіть гірчицю, потім додайте дрібно нарізану свіжу петрушку. Покрийте все другим філе.

  4. Обертання в бекон: Викладіть смужки бекону, злегка перекриваючи їх, щоб вийшло квадратне полотно. На відстані 3-5 см від краю полотна розмістіть рибу. Закрийте рибу короткою частиною бекону і оберніть смужками, починаючи з нижніх широких смуг.

  5. Запікання в духовці: Розмістіть рибу в беконі у формі для запікання швом донизу. Поставте в розігріту духовку і готуйте за 180 градусів протягом 20-25 хвилин, поки страва не стане готовою. Час може трохи змінюватись в залежності від вашої духовки.

  6. Подання до столу: Дайте блюду трохи охолонути, потім подавайте до столу.

Насолоджуйтесь цією чудовою стравою, і приємного апетиту!

Читайте також: