Корейці переконані в тому, що ця страва чудово позбавляє від похмілля.
Інгредієнти:
- 1 кг стиглих помідорів середнього розміру
- 2 шт перцю болгарського
- 1 головка часнику
- 1 морква
- 50 мл рослинної олії
- 50 мл яблучного оцту
- 50 г цукру
- 1 ст.л соли
- Перець мелений червоний (за смаком)
- Перець мелений чорний (за смаком)
- 1 пучок свіжої зелені (кріп, петрушка)
Процес приготування:
-
Почнемо з того, щоб ретельно вимити помідори. Після цього розріжте їх навпіл і видаліть плодоніжку.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися -
Очистіть часник, позбавтеся насіння в перці, а потім наріжте його великими шматочками. Далі помістіть часник і перець у чашу міксера і перемоліть до отримання дрібних шматочків.
-
Натріть моркву на середній тертці. Підготуйте свіжу зелень, дрібно наріжте її.
-
Тепер приступимо до верств. У герметичній ємності акуратно викладайте помідори (з розрізом вгору), потім додайте шар нарізаного перцю, після цього шар тертої моркви і дрібно нарізаної зелені. Між шарами обов'язково посипте трохи меленого перцю для надання пікантності.
-
Готуємо маринад: змішуємо олію, яблучний оцет, цукор і сіль. Добре розмішуємо і рівномірно заливаємо шаром помідорів, що вийшов соусом.
-
Щільно закриваємо ємність кришкою і акуратно перевертаємо догори дном. Це допоможе маринаду поступово просочити всі шари.
-
Залишаємо закуску наполягати протягом 8 годин. Цей час необхідний для того, щоб помідори насочилися ароматом і смаком маринаду.
-
Після цього помідори корейськи готові до вживання! Ви можете зберігати їх у холодильнику кілька днів і насолоджуватися цим чудовим смаком у будь-який зручний для вас час.
Приготування цієї закуски - чудовий спосіб додати різноманітність у ваш стіл, а її насичений смак неодмінно підкорить ваші смакові рецептори.