Засолювання сала – традиційний спосіб консервування цього продукту, один із застосовуваних способів – сухий посол.

Ось старовинний рецепт, яким часто користувалися наші бабусі:

Інгредієнти:

Сало (свіже та необроблене).

Кам'яна сіль (без додавання йоду).

Спосіб приготування:

Приготування сала.

Переконайтеся, що сало свіже, чисте та не містить залишків м'яса та шкіри. Дуже важливо, щоб сало було сухим та чистим.

Соління.

Помірно посипте сало кам'яною сіллю з усіх боків, створюючи на поверхні шар солі.

Зберігання.

Покладіть солоне сало у пластиковий або скляний контейнер або загорніть у газету чи папір. Зберігайте його в прохолодному та добре провітрюваному місці, наприклад, у підвалі або холодильнику, з температурою від 0 до 4 градусів Цельсія.

Час затвердіння.

Тривалість процесу затвердіння залежить від товщини та розміру сала і становить від кількох тижнів до кількох місяців. Сіль допомагає видалити зайву вологу та запобігти розкладу.

Перевірка готовності.

Після закінчення призначеного часу перевірте сало. Воно має стати твердим та злегка прозорим. Якщо сіль кришиться або злипається, замініть її.

Готовність до вживання.

Перед подачею ретельно промийте водою сало, щоб видалити залишки солі.

Цей спосіб засолювання дозволяє забезпечити тривале зберігання сала. Однак майте на увазі, що солоне сало матиме менш солодкий і солоніший смак у порівнянні зі свіжим салом.

Читайте також:

У будинок прийдуть суцільні невдачі: названо 2 місця, де в жодному разі не можна ставити тапочки

А тепер – готуйтеся: скільки потрібно стажу, щоб вийти на пенсію у 2024 році

Кажуть, що це вигадали в Одесі: рецепт дивовижної скумбрії, яка маринується у кетчупі