Давайте приготуємо чудовий лінивий голубець у духовці.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВам знадобляться такі інгредієнти:
- 500 г домашнього фаршу
- 300 г пекінської капусти
- 1 цибуля (приблизно 120 г)
- 1 морква (приблизно 120 г) + 1-2 для красивих прикрашених грат
- Половина солодкого червоного перцю (приблизно 70 г)
- 1-2 зубчики часнику (5-10 г)
- 1 пакетик рису (100 г)
- 1 яйце
- 1 столова ложка майонезу (приблизно 25 г)
- 1 чайна ложка дижонської гірчиці (приблизно 10 г)
- 20 г рослинної олії (для обсмажування та змащування форми)
- Сметана (за бажанням)
- Сіль та перець (за смаком)
Приступимо:
-
Почнемо з нарізки моркви, перцю та цибулі. Дрібно наріжте часник. Обсмажте ці овочі на сковороді з невеликою кількістю олії приблизно 10 хвилин на середньому вогні.
-
Варимо рис до готовності відповідно до інструкції на упаковці.
-
Тепер наріжте капусту.
-
Змішайте обсмажені овочі, рис, капусту та фарш в одній великій мисці. Додайте яйце і ретельно перемішайте. Посоліть і поперчіть до смаку.
-
Підготуйте форму, злегка змастивши її олією. Щільно покладіть приготовлену масу у форму.
-
Тонко наріжте моркву та створіть решітку зверху. Потім пензликом нанесіть рівномірний шар майонезу з гірчицею.
-
Запікайте лінивий голубець у попередньо розігрітій духовці при температурі 180-200 градусів протягом 35-40 хвилин.
-
Після приготування остудіть блюдо протягом п'яти хвилин, розріжте на порції та подавайте, за бажанням, зі сметаною або іншим соусом.
-
Насолоджуйтесь цією смачною та соковитою стравою!
Читайте також: