Рецепт приготування чудової пшоняної каші з салом та цибулею:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися-
Почнемо з того, щоб увімкнути духовку та попередньо розігріти її до 160 градусів.
-
Підготуйте 200 г пшона, промивши його під холодною водою. Потім у каструлі доведіть до кипіння 1,5 л води, додайте половину чайної ложки солі. Після цього всипте пшоно і варіть його на невеликому вогні протягом 5-7 хвилин.
-
Відкиньте воду після варіння пшона, готову кашу залиште у каструлі.
-
Перейдемо до підготовки цибулі: очистіть дві цибулі і наріжте їх дрібно.
-
Тепер займемося салом. Наріжте 150 г солоного свинячого сала на невеликі шматочки.
-
Розігрійте сковороду та викладіть на неї сало. Гасіть його на слабкому вогні приблизно 5 хвилин, регулюючи температуру так, щоб сало витоплювалося. Потім додайте дрібно нарізану цибулю, перемішайте і продовжуйте смажити 2-3 хвилини на середньому вогні, помішуючи, поки цибуля не стане м'якою та ароматною.
-
Тепер з'єднайте підготовлене сало та цибулю з пшоняною кашею, добре перемішайте всі інгредієнти. Накрийте кришкою каструлю.
-
Встановіть каструлю в розігріту духовку і готуйте кашу при температурі 160 градусів протягом 30-40 хвилин.
Вийшла пшоняна каша з салом і цибулею не тільки чудово підходить як гарнір, але і може бути самостійною чудовою стравою.
Приємного апетиту!
Читайте також: