У всьому світі знають, що окрім м'ясних шашликів українці запікають у багатті гриби та овочі. Ще б пак, апетитна і м'яка картопля з ароматом серпанку прикрасить будь-який пікнік. А якщо додати до бульби трохи часнику та золотистого сала, то перед блюдом не встоїть ніхто. Виявляється, щось подібне до смаку можна приготувати і вдома.

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування картоплі в духовці, як на багатті.

  • картопля – 800 г;
  • сіль велика – 1 ст.л.;
  • мука - 2 ст.л.;
  • масло вершкове - 80 г;
  • кріп свіжий – 0,5 пучка;
  • чеснок - 1 зубчик.

Включаємо духовку на розігрівання до 190°С.

Картоплю необхідно ретельно помити та відтерти від бруду за допомогою щітки або жорсткої мочалки, але не чистити від шкірки.

У пакеті змішати борошно та сіль.

Вологу картоплю складаємо в пакет до борошна з сіллю і добре потрясемо його, закрутивши верх, щоб вся картопля одяглася в "сорочку".

Викладаємо картоплю у форму для випікання. Запікаємо приблизно 60 хв. Готовність перевірити зубочисткою.

Поки запікається картопля, приготуємо до неї смачне доповнення. Для цього змішаємо м'яке масло, дрібно рубаний кріп, видавимо через прес часник, і можна трохи солі додати. Змішаємо і викладемо на фольгу у вигляді ковбаски, загорнем і приберемо поки що в морозилку.

Гарячу картоплю викласти на тарілку, розрізати або роздавити вилкою і додати|добавляти| шматочок ароматної олії, запах піде просто казковий.

Читайте також:

Зверніть увагу на картоплю із зеленими плямами: чи можна її їсти і чим ви ризикуєте

Коли мало часу, але дуже хочеться випічки: рецепт швидкого пирога з лавашу з сиром та картоплею

Ви точно будете здивовані: що таке маринована картопля і чому вона у льоху зберігається аж до весни

Про цей секрет розповідають не все: що потрібно зробити на городі, щоб наступного року картопля була величезною