Маринована цибуля - універсальна закуска, яка підходить до багатьох страв! Наприклад, ніхто не уявляє без маринованої цибулі оселедець, консервовані гриби, смажене на грилі або в духовці м'ясо. А ще така пікантна деталь підходить до овочів, які можна загортати в тонкий лаваш, або до овочевих салатів, де цибуля є одним з компонентів.

Для приготування маринованої червоної цибулі підготуємо продукти за списком:

  • цибуля червона - 300 г;
  • сахар - 2 ст.л.;
  • мед - 1 ст.л.;
  • вода - 120 мл;
  • оцет яблучний - 100 мл

важливо!

  • Якщо немає яблучного оцту, його можна замінити 1 ст. л. 9%-ного.

І ще, цибулю можна взяти і білу, але вона "зліша", ніж її червоний побратим.

Цибулю чистимо від лушпиння, миємо і ріжемо максимально тонко на кільця або півкільця.

Покласти в друшляк і обдати окропом, тут же під краном обдати холодною. Ще раз повторити обидва кроки для видалення гіркоти, не дивлячись на те, що червона цибуля не гостра і не гірка.

Далі в окрему ємність викладаємо все, що треба для маринаду. Ставимо на невеликий газ, помішуючи, чекаємо, коли розчиниться цукор. Потім суміш потрібно трохи остудити.

Маринад виливаємо в ємність із нарізаною цибулею і перемішуємо.

Поставити маринуватися на 2 години та більше. Можна поставити у холодильник.

Маринована цибуля - дуже простий рецепт, але якщо збираються чоловіки на застілля, то йде під "ні, рідну" не одна порція.