Маринована цибуля - універсальна закуска, яка підходить до багатьох страв! Наприклад, ніхто не уявляє без маринованої цибулі оселедець, консервовані гриби, смажене на грилі або в духовці м'ясо. А ще така пікантна деталь підходить до овочів, які можна загортати в тонкий лаваш, або до овочевих салатів, де цибуля є одним з компонентів.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяДля приготування маринованої червоної цибулі підготуємо продукти за списком:
- цибуля червона - 300 г;
- сахар - 2 ст.л.;
- мед - 1 ст.л.;
- вода - 120 мл;
- оцет яблучний - 100 мл
важливо!
- Якщо немає яблучного оцту, його можна замінити 1 ст. л. 9%-ного.
І ще, цибулю можна взяти і білу, але вона "зліша", ніж її червоний побратим.
Цибулю чистимо від лушпиння, миємо і ріжемо максимально тонко на кільця або півкільця.
Покласти в друшляк і обдати окропом, тут же під краном обдати холодною. Ще раз повторити обидва кроки для видалення гіркоти, не дивлячись на те, що червона цибуля не гостра і не гірка.
Далі в окрему ємність викладаємо все, що треба для маринаду. Ставимо на невеликий газ, помішуючи, чекаємо, коли розчиниться цукор. Потім суміш потрібно трохи остудити.
Маринад виливаємо в ємність із нарізаною цибулею і перемішуємо.
Поставити маринуватися на 2 години та більше. Можна поставити у холодильник.
Маринована цибуля - дуже простий рецепт, але якщо збираються чоловіки на застілля, то йде під "ні, рідну" не одна порція.