Ніхто не заперечуватиме, що локшина – одна з найпопулярніших страв на планеті. Ще б пак, свої національні страви з локшини готують у Китаї, Японії, країнах Близького Сходу і, звичайно, в Італії. При цьому домашня яєчна локшина на смак набагато краща за магазинний аналог. Тим більше, що страва не вимагає багато продуктів та часу для приготування.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати пісну локшину в домашніх умовах, знадобиться такий набір продуктів:
- пшеничне борошно 100 гр.;
- олія - 1 стол.л.;
- вода (окріп) - 5 стіл. л.;
- сіль за смаком.
Дана кількість продуктів дано з розрахунку на одну порцію гарніру, при необхідності його можна кратно збільшити.
Візьміть миску і просійте в неї борошно. Всипте сіль, перемішайте. Влийте в центр олію.
Закип'ятіть воду - окріп знадобиться крутий, відразу після закипання. Влийте спочатку пару ложок і почніть замішувати тісто. Потім ще ложку знову перемішайте. Далі дивіться по консистенції тіста, що виходить - якщо воно все ще дуже сухе, то влийте ще.
Відкладіть вилку та продовжіть заміс руками. Тісто буде досить тугим, так і має бути — чим воно крутіше, тим менше розварюватиметься локшина при варінні. Місити буде досить важко, наберіться терпіння. Хвилин через 10 тісто стане абсолютно однорідним і не липким.
важливо!
- Тісто необхідно вимішувати 10 хвилин, не менше (бажано руками), щоб у тесті виробилася клейковина – саме вона зробить тісто досить еластичним для розкочування.
Покладіть тісто в пакет або загорніть у харчову плівку. Залишіть його полежати на столі 30-40 хвилин. За цей час борошно остаточно вбере залишки рідини і в ній розвинеться клейковина, яка відповідає за еластичність. З тестом, що вилежався, буде набагато зручніше і простіше працювати.
Почніть розкачувати тісто, що відпочило. Зручніше працюватиме з невеликими шматками, тому відріжте від нього частину, що залишилося знову загорніть у пакет. Розкотіть тісто в дуже тонкий пласт на дошці, трохи припиленою мукою. Борошна далі вже не буде потрібно - тісто зовсім не липке. Чим тонше буде пласт, тим смачніше вийде локшина.
Таку локшину можна використовувати як гарнір, для спагетті, супів або бульйонів.
Читайте також:
Різдвяний піст: коли він починається за новим календарем і що можна, а що заборонено робити
Швидко, смачно та економно: рецепт салату з крабових паличок та локшини швидкого приготування.