Картопляні маффіни з сиром та шинкою з індички - чудовий варіант гарячої закуски для фуршету, святкового столу або пікніка, посиденьок із друзями. При цьому рецепт зовсім нескладний. А ще такі маффіни хороші і в теплому, і в холодному вигляді.

Отже, для приготування картопляних маффінів із сиром та шинкою з індички, знадобиться такий набір продуктів:
  • 1 кг картоплі;
  • 125 г шинки з індички;
  • 150 г тертого сыра;
  • 1 яйце;
  • 3 ст. л. оливкового масла;
  • 3 гілочки петрушки;
  • сіль за смаком.
Наріжте шинку невеликими кубиками. Подрібніть петрушку.
Очищену картоплю натріть на великій тертці, складіть в друшляк і промийте в холодній воді. Дайте стекти всієї рідини, потім відіжміть картоплю руками.

У великій мисці з'єднайте картоплю, шинку і сир, додайте яйце і оливкову олію, що залишилося, посоліть і ретельно перемішайте.

Викладіть картопляне тісто в силіконові форми і злегка утрамбуйте тильною стороною ложки – їх змащувати не потрібно.
А ось металеві формочки краще змастити рослинною, оливковою або вершковою олією.

важливо!

  • Основа у вигляді натертої картоплі та сиру відмінно поєднуватиметься не тільки з шинкою з індички, але й з беконом, копченою грудинкою, а також овочами, маслинами, в'яленими помідорами, різноманітними травами та спеціями.

Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте в ній мафіни приблизно 25-30 хвилин, до рум'яності.

Залишіть остигати у формі на 5-10 хв, потім перекладіть на тарілку і посипте петрушкою.

Вони дуже смачні зі сметаною, соусом, кетчупом тощо.

Читайте також:

Що потрібно розкидати по городу, щоб наступного року картопля була розміром із великий кулак

Супи та підливання для картоплі будуть дивовижними: як приготувати грибний порошок

Вийде запашна та смачна: як правильно варити картоплю, щоб вона не розварювалася

Багато хто і не здогадувався: чим відрізняється жовта картопля від білої та червоної