Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяЗдавалося б млинці та пиво, що тут може бути спільного?.. виявляється може і результат Вас здивує та порадує.
Отже, щоб приготувати тісто на млинці, знадобиться такий набір продуктів:
- 2 чашки молока;
- 1 ч.л. Сахара;
- 1/4 чайної ложки рік;
- 4 ст. топленого вершкового масла (можна замінити звичайним);
- 1 1/4–1/2 чашки борошна;
- 3 великі яйця;
- 0,5 чашки пива кімнатної температури.
Начинка:
- 1 кг червоної картоплі;
- 1-2 ст.л. сметани 20%;
- 300-400 г середньосоленого сулугуні або осетинського сиру;
- пучок зеленого лука;
- сіль, перець – за смаком;
- 1 ст. олії – для змащування дека.
У каструлі нагріти молоко, цукор та сіль, але не кип'ятити. Додати вершкове масло|мастило| і розмішати, щоб воно розчинилося. Зняти з вогню.
В окремій мисці змішуємо борошно та яйця.
Тонким цівком влити гарячу молочну суміш, інтенсивно розмішуючи. Тісто має бути однорідним. За потреби використовуйте блендер.
Останнім влийте в миску пиво. Збийте тісто до однорідності. Якщо грудочки таки утворилися, залиште тісто хвилин на 7-10, а потім знову збийте. Залишаємо тісто на 30-45 хвилин.
Розігрійте сковороду добре. Потроху виливайте тісто і смажте млинці з двох сторін до апетитного кольору. За бажання після смаження можна змастити їх шматочком вершкового масла.
Нагріти духовку до 220 °С.
Тепер приступаємо до приготування начинки.
Для цього спочатку потрібно почистити і відварити в підсоленій воді картоплю. Розім'яти товкачем.
Далі в картопляне пюре додаємо сметану, натертий сир, дрібно нарізану зелену цибулю, сіль та перець. Розмішати.
У центр кожного млинця покласти 2-3 ст. начинки, загорнути конвертом.
Укласти на змащене рослинним маслом деко або у форму. Запікати 15-20 хвилин до утворення хрусткої скоринки.
Подавати гарячими зі сметаною.
Читайте також:
І для м'яса, і просто намазувати на хліб: рецепт домашнього кетчупу з помідорами та яблуками
На тарілці нічого не залишиться: рецепт ситного пирога з лавашу з капустою, яйцем та сметаною
Двох рук не вистачить, щоб усе з'їсти: рецепт швидких міні-чебуреків із соковитою м'ясною начинкою