Всі знають, що бринза та ароматні трави ідеально поєднуються з сиром. То чому б не приготувати пікантні і водночас дуже ніжні на смак несолодкі сирники з сиру з бринзою та зеленню?!

Отже, щоб приготувати сирники з бринзою, сиром та зеленню, знадобиться такий набір продуктів:

  • сир - 100 г;
  • бринза – 100 р.;
  • борошно пшеничне – 75 г.;
  • яйце – 1 штука;
  • олія вершкове - 30 грам;
  • кріп свіжий - 1-2 гілочки;
  • паприка мелена - 1 ч. ложка;
  • олія рослинна - 20 мл.

важливо!

  • Вершкове масло краще заздалегідь дістати з холодильника - воно має бути кімнатної температури.
  • Борошна в сирники потрібно зовсім небагато, інакше вони стануть гумовими. Головне її призначення – зв'язати сир і яйце у ​​в'язку масу, надати сирному тесту еластичність та пишність.
Отже, у великій мисці з'єднуємо сир і розм'якшене вершкове масло і розтираємо масу за допомогою виделки.

Бринзу натерти на тертці і додати миску з сиром. Якщо бринза недостатньо солона, можна додати сіль (за смаком).

Вбити яйце.

Кріп дрібно посікти ножем і теж відправити в миску. Додати паприку.

Добре перемішати.

Всипати борошно.

Знову добре перемішати до однорідності.

Мокрими руками сформуйте сирники і обваляйте в борошні, що залишилося.

Розігріти сковороду з олією. Смажити сирники потрібно на помірному вогні приблизно по 1-2 хвилини з кожного боку, до рум'яної скоринки.

Подавати такі сирники рекомендується зі сметаною або грецьким йогуртом – на сніданок, як ситний перекус між основними прийомами їжі.
Крім того, такі сирники стануть оригінальним доповненням навіть до легких перших страв, наприклад, до курячого бульйону – замість хліба.