Солодкий рисовий пудинг – чудовий варіант для сніданку або десерту. Це покращений варіант найпростішої рисової каші: в результаті ви отримаєте випічку, приємну за м'якою структурою. Страву обов'язково оцінять діти. Цей рецепт – яскравий приклад того, як поєднати приємне з корисним, зібравши сім'ю за столом. Приділіть час кулінарним експериментам.

складові

  • вода 2 склянки;
  • рис "арборіо" 1 ​​склянка"
  • молоко 3 склянки;
  • гарбузове пюре 250 г;
  • мед ¾ склянки;
  • ванільний екстракт 1 ч. ложка;
  • кориця мелена 1 ч. ложка;
  • імбир мелений ¼ ч. ложки;
  • мускатний горіх мелений ¼ ч. ложки;
  • соль ¼ ч. ложки

Розігрійте духовку до 200 °C.

Налийте воду в каструлю, яка підходить для духовки. Доведіть до кипіння на плиті.

Всипте рис і накрийте кришкою. Готуйте 20 хвилин на слабкому вогні.

У мисці з'єднайте молоко, гарбузове пюре, мед, ванільний екстракт, корицю, імбир, мускатний горіх та сіль.

Влийте гарбузову суміш у гарячий рис і ретельно перемішайте.

Накрийте кришкою і поставте в духовку. Готуйте 45-50 хвилин. Рідина має уваритися приблизно на третину.

Ретельно перемішайте пудинг і заберіть у холодильник на ніч.

За бажанням подавайте з родзинками або збитими вершками.

Рисовий пудинг із гарбузом – це не тільки смачна страва, а й джерело поживних речовин. Гарбуз багатий на вітаміни і мінерали, а рис містить клітковину і вуглеводи. Ця страва також є відмінним способом використання залишків відвареного рису та гарбуза.
У різних країнах світу цій страві надають свої особливості. Наприклад, у Китаї та Японії рисовий пудинг з гарбузом може бути приготований з додаванням кокосового молока або мати більш густу консистенцію. У західній кухні його можуть подавати із збитими вершками або соусом із ягід.