Мариновані груші чудово урізноманітнюють меню кожної сім'ї в зимово-весняний період. Їх можна подавати як закуску, а також як додатковий гарнір до м'яса, дичини або сиру.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяОтже, щоб приготувати мариновані груші, знадобиться такий набір продуктів:
- груші – 800 г;
- цукор – 180 г;
- сіль – 1 ст. ложка;
- оцет столовий 9% - 70 мл;
- гвоздика (бутони) – 2 шт.;
- перець чорний горошком – 4 шт.;
- перець запашний горошком – 4 шт.;
- лавровий лист – 2 шт.
Для приготування груш, маринованих на зиму без стерилізації, необхідно купувати груші твердих соковитих сортів.
Інгредієнти вказані з розрахунку на 2 банки обсягом 0,5 л.
Груші вимити та обсушити, розрізати на 4-5 частин, видаляючи серцевину з насінням. Хвостики можна видаляти.
У гарячий маринад опустити підготовлені груші, залишити на 3:00.
Через якийсь час переставити каструлю з грушами на вогонь, довести до кипіння і відразу зняти з вогню. Остудити груші протягом 1-1,5 години.
По чистим стерилізованим банкам рівномірно розподілити запашний та чорний перці, гвоздику та лавровий лист.
Груші, що остигли, перекласти в банки (за допомогою виделки).
Маринад довести до кипіння та одразу ж залити їм груші в банках.
Банки герметично закатати стерильними кришками.
Дуже смачні мариновані груші готові на зиму. Зберігайте їх у темному прохолодному місці.
Читайте також:
Краще не ризикуйте: чи можна залишати на землі яблука та груші, що згнили.
Його називають "Осінній король": рецепт медового пирога з грушами та корицею
У жодному разі їх не ріжте: варення з цілісних груш, яких будуть всі в захваті
Круче американського пирога: як приготувати український грушевий тарт