Щоб приготувати саламур із товстолоба, спочатку приготуємо овочевий бульйон. Для цього в каструлю вливаємо 2 л води, додаємо нарізані моркву та цибулю, зубок часнику та 0,5 ч. л. солі. Готуємо до готовності овочів. Потім вливаємо 200 мл яблучного оцту та доводимо до кипіння.

Підготовлену тушку риби розрізаємо на однакового розміру шматки та викладаємо у гарячий бульйон. Таким чином, риба гаситиметься і варитиметься в гарячому кислому бульйоні. Це надасть унікального смаку нашому майбутньому саламуру.

Поки риба готується, готуємо маринад. Нарізаємо кріп, додаємо до нього дрібно нарізані кілька зубків часнику.
Коли риба звариться, перекладаємо її в маринад. Частину бульйону, в якому варилася риба, доливаємо до маринаду. Додаємо трохи солі, цукру, а також оцту до смаку (приблизно 50 мл), щоб було не кисло, але й не прісно.
Закуску поміщаємо в холодильник на 1-2 години маринуватися.

Смачний саламур із товстолоба готовий! Дістаємо рибу, робимо красиву презентацію, пробуємо та насолоджуємось!

Читайте також:

Такого клювання ви ще не бачили: названо найкращі дні для риболовлі у вересні. Запишіть дати